Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Toužíte po vlastní kariéře? Pusťte se do podnikání

17. ledna 2013 | 11:45

Už jste někdy snili o vlastním podnikání? Chcete si otevřít útulnou kavárnu, začít prodávat oblečení nebo si založit poradenskou firmu? Jen do toho, poradíme vám jak na to.

Začít samostatně podnikat, může na první pohled vypadat děsivě, zejména proto, že většina z nás neví, jak vlastně začít.

Základem je dobrý nápad

Rozmyslete si dobře v jakém oboru chcete podnikat a detailně prozkoumejte jaká je situace na trhu. Porozhlédněte se a najděte to, co na trhu chybí nebo co by se dalo inovovat a také to, čím by se právě váš podnik mohl lišit od konkurence.

Peníze na ruku do třiceti minut
Autor: Tommy Stachi
Udělejte si dobrý plán

Protože na začátku budete muset do svého podnikání vložit určité finance, je dobré vytvořit si jasnou strategii, rozpočet i cíle, které by měli být dosažitelné. Ve vašem plánu by tedy měli být detailně rozepsány tyto věci: Co a jak chcete provozovat, jaká je vaše finanční situace, kolik bude zapotřebí do vašeho podniku investovat a tuto částku vynásobte dvěma. Snažte se částku nepřekročit, jinak vám místo výdělku zbudou jen oči pro pláč. Stanovte si také časový horizont, za jak dlouho by měl váš byznys vydělávat.

Informujte o sobě hned

Mějte na paměti, že vaši zákazníci jsou vaše příjmy. To znamená, že už od počátku musíte přemýšlet na marketingovou strategíí, která zákazníky přiláká. V první řadě jsou hlavním zdrojem zákazníků webové stránky. Vsaďte na originalitu ale i praktičnost. Nikdo nebude mít čas zdlouhavě se proklikávat přes designové obrázky k informacím, které potřebuje. Proto dejte na první místo kontakty a základní informace.

klient
Autor: Shutterstock.com
Naslouchejte zákazníkům

Naslouchejte tomu, co říkají zákazníci a snažte se si vzít jejich rady k srdci, jsou to totiž právě oni, kdo dělají váš byznys.

Neusínejte na vavřínech

Už  vyděláváte a sklízíte úspěch? Ani teď nepřestávejte přemýšlet nad novými nápady a inovacemi.