Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Otestovaly jsme za vás: Nejefektivnější pomocníci do domácnosti, kteří ušetří čas i peníze

  • 1. července 2022 | 06:00

    Domácí práce jsou jen málokdy na seznamu oblíbených aktivit, jak trávit volný čas. Mnohem raději bychom tento čas věnovaly zábavnějším a více povznášejícím věcem. Někdo to ale dělat musí, od vaření po úklid!

    Je skvělé, když najdete pomocníka, který alespoň trochu ušetří drahocenný čas a energii. Také výkony předvádí lepší, a šetří nám tím pádem i peníze, což se v téhle době opravdu vyplatí.

  • Lauben, tyčový mixér, 1390 Kč

    Tyčový mixér je jistě pomocník, bez kterého si nedovedu představit vaření. Používám ho už léta, ale ten můj model byl už značně zastaralý ve srovnání s tímto fešákem. Opravdu je to moc pěkný kousek, který vyhrál i desénové ocenění a má i praktický stojánek, kde vždycky najdete, co potřebujete. Silný výkon 800 W je znát, ale není nikjak hlučný.

    Největší překvapení pro mě skýtal nástavec na bramborovou kaši. Normálním nástavcem totiž z kaše uděláte lepidlo, tento nástavec má v sobě malé dírky, kterými protlačuje brambory a tím je rozmačkává a dělá trochu nadýchanějšími. Na klasickou kaši vyšlehanou metličkami to nemá, ale rozhodně je to super varianta v případě, že metličky nemáte!

    Součástí mixéru jsou dále dvě mixovací nádoby s protiskluzovým dnem, sekací nádoba a několik nástavců, včetně šlehací metly. Ovládá se nádherně jednoduše stejně tak se i čistí a ještě má jednu vychytávku. Tvar hlavice má takový tvar, který nedovolí mixované hmotě uniknout do prostoru a vaše interiéry jsou tak v bezpečí.

  • Philips SpeedPro Max Aqua, Bezdrátový tyčový vysavač, 11 999 Kč

    Jestli něco z domácích prací opravdu nemám ráda, pak je to vysávání a vytírání. Nejvíc mi na tom vadí, že člověk musí vysavač zapojit do zásuvky, pak zase dát do jiné, protože šňůra nikdy na celý byt nevystačí, do toho ho za sebou taháte, sem tam narážíte do nábytku, a když je konečně hotovo, tak přichází na řadu kýbl a mop. Je to prostě zdlouhavé! Ale tomu je odteď konec. Nevěřila bych, že to někdy řeknu, ale od tý doby, co mám doma tento bezdrátový vysavač, který v jednom kroku vysává a vytírá zároveň, mě úklid baví. Navíc, jak název napovídá, je 3v1, což znamená, že jedním pohybem z něj máte i praktický ruční vysavač. Co jsem si říkala, že je zbytečné, je LED osvětlení. Ovšem až do prvního zapnutí. Tohle světlo vám ukáže prach, který normálně vidět není a snadno byste ho přehlédli v domnění, že podlaha je již čistá.

    Na jedno nabití můžete vysávat a vytírat až 80 minut, což bohatě stačí i na velký byt. Jediné, na co jsem si musela chvilku zvyknout, je váha. Oproti klasickému vysavači je samozřejmě těžší. Ale i přesto se s ním velmi dobře manipuluje a to i díky 360° sací hubici, která zkracuje dobu úklidu.

    Když jsem si spočítala, kolik času mi úklid trval dříve a kolik nyní, tak nemohu než doporučit. Za mě rozhodně investice, která se vyplatí.

  • Sage The smart grill, Elektrický BBQ gril s displejem, 8990 Kč

    Léto je ideální čas na grilování, jenže ne každý z nás má třeba balkon nebo zahradu a tudíž není úplně ideální používat gril na uhlí. Tento domácí pomocník ovšem takový problém jednoznačně vyřeší. Navíc i pro vás, co zahradu či balkon máte, myslím, že si ho oblíbíte i tam, protože je rychlý a strašně jednoduše se čistí. To je mimochodem jedeno z velkých plus, odnímatelné desky jsou čisté raz dva.

    Nastavením desek grilu také můžete nechat olej stékat do nádobky pod ním, která se čistí stejně snadno jako gril. Nastavení grilu je velmi intuitivní, vše je na displeji a teploty v rozsahu 160-230 °C, režimy low, pannini nebo sear. Grilovat můžete s horní deskou přiklopenou, nebo gril můžete celý rozevřít, čímž se zvětší grilovací plocha.

    Gril má navíc super funkci, která rozpozná, když se na něm objeví nový, chladnější kousek masa či jiného pokrmu a začne kumulovat teplo v této oblasti, aby rychleji vyrovnal teplotu s okolím. Musím říct, že za mě největší bomba byly zapékané sendviče a pannin! Prostě mňamka.

  • Philips Airfryer XXL, 9699 Kč

    Jupí, já skáču radostí, protože suchá fritéza vyřešila můj problém s hranolky. Miluju je, ale smažené v tuku jsou zabijákem nejen křivek, ale celého kardiovaskulárního systému. Tenhle friťák používá místo oleje horký vzduch, takže hranolky jsou mnohem zdravější. Překvapilo mě, jak jsou pěkně opečené a vevnitř ani nejsou vysušené. Odchytává také přebytečný tuk při grilovaní a pečení masa, takže srdce výživových poradců musí plesat.

    Fritéza má v sobě zabudovaný senzor, který po vložení jídla vypočítá, jak dlouho a na jakou teplotu byste měli připravovat. Nejdříve tedy ještě musíte zmáčknout tlačítko, kterým dáte signál o jaké jídlo se jedná, jestli kuře, brambory nebo třeba ryba. XXL verze je rozhodně vhodná pro celé rodiny, můžete upéct celé kuře najednou nebo skoro kilo a půl hranolek. Výborná a úžasně křupavá byla třeba křidélka! Mám doma plynovou troubu a takhle se mi je v ní nikdy nepovedlo udělat a ještě za mnohem kratší dobu!

    Tenhle pomocník vám usmaží, upeče, ugriluje i ohřeje jídlo místo třeba mikrovlnky. Houstičky na burgra také krásně opekl. Prakticky je na něm také skvělé, že všechny součásti mohou do myčky a čištění tak dělá mnohonásobně jednodušší! V aplikaci najdete obrovské množství receptů, stejně jako v přiložené kuchařce.

  • Multifunkční elektrický tlakový hrnec Tefal Cook4me CY855830, 8999 Kč

    Tak tenhle hrnec si našel cestu ke mně úplně zvláštním způsobem. Vyhrála jsem ho v soutěži o nejlepší rizoto, které jsme vařili právě v tomto hrnci, posle receptu Ondřeje Slaniny na akci, kde Tefal tento jejich nový produkt představoval. Jednoduše si ho spojíte přes aplikace s mobilem, najdete si recept, který chcete vařit a hrnec vám krok za krokem říká jak postupovat. V dnešní době je vaření úplná hračka. Dobré je, že technologická část baví i muže, takže pokud je vaření doma vždycky na vás, možná se dá nyní partner přesvědčit, aby si tuhle „hru“ zahrál. V aplikaci je obrovské množství receptů od snídaní po večeře, ale hrnec můžete používat velmi multifunkčně i manuálně sama. Já ho třeba právě nyní nejčastěji používám jako rýžovar a stačí osm minut a je hotová krásná nadýchaná rýže.

    Praktičnost produktu samozřejmě zvyšuje i fakt, že se jednoduše umývá. Zastane mnoho různých funkcí, takže už nebudete potřebovat žádný jiný hrnec. Papiňáku jsem se vždycky bála, protože i když všichni stále tvrdí, jak je to bezpečné, nějak jsem ten názor nesdílela až do teď. Tenhle hrnec si upouští páru, když dojede svůj program a řekne vám, kdy je to bezpečné ho otevřít. Já jsem tedy absolutné nadšená, jak dokáže parní vaření zrychlit celý proces a tím pádem strávíte v kuchyni mnohdy víc než o polovinu kratší čas.. Navíc přes 120 receptů uvaříte do patnácti minut, no není to bomba? Přes mobil ho můžete ovládat i na dálku! Moderní doba má něco do sebe! 

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...