Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jde to i levně! Tipy, triky a návody, jak ušetřit

Ušetřete s Bleskem pro ženy!
1. května 2022 | 19:46

Valí se to na nás ze všech stran: Zdražování! Ať už se bavíme o cenách energií, benzínu, ale samozřejmě i jídla. Každý z nás to již pocítil.

Bohužel, podle odborníků ceny ve všech oblastech dále porostou. A proto jsme pro vás připravili speciál, se kterým hravě ušetříte! Máme pro vás rady, tipy a návody jak nevyhazovat zbytečně peníze. Pojďme na to!

Na domácí rozpočet mají vliv nejen kuchyňské spotřebiče, které odebírají snad nejvíce energie, ale i nesprávné návyky při vaření. Zde se dozvíte, jak to změnit.

Máslo je nepostradatelnou součástí přípravy mnoha jídel studené i teplé kuchyně, proto se bez něj v kuchyni v podstatě neobejdeme. Jeho cena za poslední léta navíc raketově stoupá a není nic snažšího, než si ho vyrobit doma. Za určitých okolností vyjde levněji než to kupované!

Med je tekuté zlato. Alespoň to tak vypadá u včelařů, kteří kvůli nedostatku českého medu vyšroubovali ceny hodně vysoko! Pro pečení nebo oslazení čaje jde použít i jiné věci. Především rostlinné sirupy. Ocení je i alergici.

Jídla připravená z mletého masa patří mezi nejoblíbenější. Ta, na která jsme pro vás připravily recepty jsou rychle hotová a vynikající a hlavně LEVNÁ!

Jste přesvědčeni, že je zdravá strava drahá? Tou nejdražší formou stravování jsou ale jednoznačně restaurace a jídla kupovaná za pochodu. Proto si svůj jídelníček předem promyslete a navařte si nejlépe až na tři dny dopředu, a to z potravin, které jsou zdravé a levné zároveň.

Na čem se dá fakt ušetřit a na čem ne? Podle odborníků se dá ale nejvíce uspořit při nákupu potravin a hlavně při vaření. A my vám s tím poradíme!

Bylinkové máslo patří mezi opravdové lahůdky a v obchodech stojí malý kousek hodně peněz. S naším receptem si ho připravíte chutnější a za pár kaček.

Autor: REDAKCE