Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Kam na víkend: Design, móda, divadlo a špionáž, z toho si určitě vyberete!

22. září 2016 | 12:49

Tento víkend bude pro milovníky designu jako dělaný. Dyzajn market totiž již tradičně obsadí piazzettu Národního divadla, ale pokud máte raději kulturu, budete také spokojení. Divadelní dámská jízda nebo dokument o nejslavnějším českém špionovi vás jistě nadchnou.

Dyzajn market

Video se připravuje ...
Video z letní akce Dyzajn market • VIDEO: dyzajn market

 

Celý víkend bude probíhat výběrová prodejní výstava autorské tvorby na piazzettě Národního divadla v Praze. Najdete tam více než sto osmdesát designérů, skvělé jídlo a pití, doprovodný program, kreativní zónu s workshopy nejen pro děti a spousta dalšího. Vstup je zdarma a z Ostrovní ulice je bezbariérový přístup. Rozhodně si to nenechte ujít. Zde najdete více informací.

 

Dámská jízda v Rokoku

Dámská jízda divadlo Rokoko
Autor: divadlo Rokoko

 

V sobotu 24. září od 17 hodin se bude v Divadle Rokoko konat Dámská jízda. Program zahájí tragikomedie Strýček Váňa. Následovat bude módní přehlídka značky TATE, na které vystoupí herečky Městských divadel pražských, například Henrieta Hornáčková, Nina Horáková nebo Evellyn Pacoláková. V divadelní kavárně si pak dámy užijí péči vizážistky, kosmetiček, věštění osudu od kartářky nebo různé ochutnávky. Připravena bude také bohatá tombola a o hudbu se postará skupina HARDY's, moderování večera se zhostí Zdeněk Vencl. Vstupenky za cenu 320 Kč zakoupíte na pokladnách divadel ABC a Rokoko nebo on-line.  

 

Divadlo Na Fidlovačce

Divadlo na Fidlovačce
Autor: Divadlo na Fidlovačce

 

Dlouhé deštivé podzimní večery si můžete zkrátit zbrusu novým představením Famílie, které režíruje skvělý Juraj Herz. Ve dvouhodinovce plné humorných situací, ale i smutných životních událostí uvidíte Elišku Balzerovou, Ludmilu Molínovou, Lukáše Rouse, Miloše Vávru, Zdeňka Marysku a Anetu Krejčíkovou. 

Komedie Famílie si hraje se vztahem dvou odlišných generací a s laskavým humorem zobrazuje jejich střety v rámci rodinného kruhu. Autor děj vsadil do prostředí domova italských imigrantů žijících ve Spojených státech, podstatnou složkou hry je tudíž i italská kuchyně, kterou vládne babička hlavního hrdiny ztvárněná Eliškou Balzerovou. Tradiční italské recepty, které jsou i součástí programu, s laskavým svolením poskytl ten nejpovolanější z mistrů italské kuchyně u nás: Emanuele Ridi. 

Tip redaktorky Andrey: Pokud se chcete od srdce zasmát, ale zároveň po celou dobu představení pociťovat zvláštní napětí a naprostou koncentraci, rozhodně si nenechte představení Famílie ujít. Snad poprvé jsem v divadle byla naštvaná, že je přestávka, protože jsem byla naprosto vtažená do děje. Velkým bonusem je samozřejmě báječná Eliška Balzerová, která mě znovu ujistila v tom, že patří mezi nejlepší české herečky vůbec. Více o programu. 

Dny českého piva

Pivní slavnosti
Autor: archiv

 

V pátek 23. září 2016 odstartují Dny českého piva a poběží až do soboty 1. října 2016. Aktivně se do nich zapojí na tisíce hospod a restaurací po celé ČR. Ke slavnostem se připojí i Staropramen, který pro milovníky piva připravil extra chmelenou nepasterizovanou dvanáctku. Na její slavnostní narážení za přítomnosti sládků můžete dorazit v pátek 23. září například do Vinohradského Parlamentu v Praze. Se Dny českého piva se již třetí rok pojí Svatováclavské slavnosti v Kroměříži. Jednodenní festival se koná v sobotu 24. září na Výstavišti Floria a vystoupí na něm například Anna K., Iné Kafe a Čechomor. Také Pivovar Litovel uvařil znovu k této příležitosti svůj speciál: pivo Václav. 

Špionský dokument v kině

Karel Kocher s kockou
Autor: archiv

 

V pondělí 26. 9. bude mít premiéru film Rino, příběh špiona. Vítejte ve světě mezinárodní špionáže. Komu věřit a komu ne, na jakou stranu se přiklonit? Celovečerní dokumentární portrét Karla Köchera, nejslavnějšího československého špiona druhé poloviny 20. století. Köcher je známý jako jediný špion bývalého východního bloku, jemuž se podařilo úspěšně proniknout do americké CIA a vynášet odtud pro československou rozvědku a KGB informace. Köcher byl spolu se svou mladou ženou vysazen v USA roku 1965 a na své misi proti státu, v němž našel druhý domov, pracoval dlouhých devatenáct let. Své pravé poslání dokonale skrýval až do roku 1984, kdy byl zatčen FBI a po ročním věznění vyměněn na berlínském Mostě špionů za prominentního sovětského disidenta Šaranského.

Víkend s dětmi PartySaurus

Partysaurus
Autor: Partysaurus

V pražské Vodpočívárně na vás čeká 21 TOP dětských atrakcí na jednom místě, dále skvělí piráti a indiáni. Také uvidíte živé tančící kozy, můžete zkusit létání na flyboardech a spoustu dalšího! Akce se koná tento víkend v Praze, areál bude otevřen po oba dny od 10 do 22 hodin. Vstupné platí na celý víkend, pro dospělého 189 Kč a pro děti 129 Kč. Domácí mazlíčci na vodítku to mají zdarma! Více informací zde.

Video se připravuje ...