Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nádhera! Dětské kresbičky ožívají v rukou umělkyně

17. března 2014 | 12:20

Každý rodič je pyšný na své děti, a pokud se ještě prokazují talentem, anebo alespoň snahou, bývají rodiče štěstím bez sebe. Bezprostřednost, která je dětem vlastní, se zrcadlí i v kresbách, které hrdě visí na domácích nástěnkách nebo ledničkách. Vtipné postavičky, ze kterých mnohdy ani nejde rozeznat, co vlastně představují. Tak tyhle figurky dokáže umělkyně z Kanady oživit.


Začátek projektu byl úplně jednoduchý. Wendy Tsao měla čtyřletého syna, který si měl do školky přinést svou oblíbenou hračku. Wendy mu jí nechtěla dát, protože se bála, že ji někde ztratí a bude z toho pozdvižení. Rozhodla se vyrobit mu hračku novou a k její výrobě ji inspirovala jeho dětská kresba. Hračka měla takový úspěch, že jí to úplně vyrazilo dech.

Umělkyně Wendy Tsao vyrábí plyšové hračky podle námětů z dětských kreseb
Autor: facebook

Nyní má Tsao svou vlastní firmu a vdechuje život kresbám dětí po celém světě. Každý kousek je unikát, stejně jako dítě, které ho kreslilo a je to ta nejoriginálnější hračka, jakou si může dítě přát. Především je samo jejím designérem a to se cení asi nejvíc. Podívejte se na neuvěřitelné postavičky, které už spatřily světlo světa.

Video se připravuje ...