Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

4 nejlepší silvestrovské drinky pro dietářky

30. prosince 2023 | 10:00

Chystáte se na pořádnou oslavu příchodu nového roku, ale trošku se bojíte, co silvestrovským drinkům řekne vaše figura? Klasické alkoholické nápoje nejsou na kalorie chudé, proto pro vás máme čtyři, které si můžete dopřát bez výčitek.

Vodka s pepřem (105 kalorií)

Chcete-li silvestrovskou párty rozjet pěkně od podlahy, pak si na baru objednejte vodku s černým pepřem. Tenhle ďábelský nápoj vás doslova rozpálí, nemá tolik kalorií jako například martini (120 kalorií), a navíc pokud vás zrovna bolí v krku, vyléčí vás cobydup.

Jak na to: Nalijte si panáka vodky a přidejte do ní půl lžičky čerstvě namletého pepře. Pořádně promíchejte a teď už stačí jen vypít.


Gin se sodou (100 kalorií)

Hlídáte si postavu a na večírku byste si dali gin s tonikem? Jestli si hlídáte kalorie, pak na gin s tonikem (160 kalorií) zapomeňte. Místo toniku, jehož hlavní složkou je chinin a jenž má tolik kalorií jako cukr a vyrovná se například limonádě, si gin namíchejte se sodou. Vaše chuťové buňky nebudou reagovat na intenzivní sladkost, jakou nápoji dodává tonik, a vy tak nejen ušetříte kalorie, ale také nebudete mít tolik hlad.

Medové mojito s okurkou (134 kalorií)

Milujete mojito, ale uvědomujete si, že je to taková malá kalorická bomba? Většina barmanů přidává do tohoto drinku vrchovatou lžíci cukru, což je docela dost, a díky tomu má nápoj asi 160 kalorií. Máme pro vás trochu odlehčené mojito s medem a okurkou.

Jak na to: Smíchejte 10 ml vodky, 14 ml limetkové šťávy, 20 ml ledového zeleného čaje, lžíci medu a 2 plátky salátové okurky. Protřepejte v šejkru a nalijte do sklenice s ledovou tříští a mátou. Nakonec ozdobte plátkem limetky.

Tequila s citronem (100 kalorií)

Jestli byste si dali margharitu (504 kalorií), to si pořádně rozmyslete. Místo této kalorické bomby si na párty objednejte tequilu s citronovou šťávou. Ušetříte tak kalorie, a navíc je tento nápoj daleko více osvěžující než klasický míchaný drink.

Jak na to: Smíchejte panáka tequily a 10 ml citronové šťávy. Nalijte do vychlazené sklenky a ozdobte plátkem citronu.

TIP NA VIDEO: Víte, jak beton, český originální koktejl, prorazil ve světě?

 

Video se připravuje ...