Kir Royal
Autor: CrossCafe
Kir Royal – pití nejen pro slavnostní chvíle
"Španělský sekt typu cava – Freixenet v kombinaci s likérem z černého rybízu je dokonalou harmonií aromatického rybízu a osvěžujících bublinek prvotřídního sektu," doporučuje toto neotřelé spojení Filip Jantač z Global Wines.
Budete potřebovat:
1 cl Crème de Cassis (černorybízový likér)
Freixenet sekt
kulička hroznového vína na ozdobu
Jak na přípravu:
Do sklenice na sekt (takzvané flétny) vlijte Crème de Cassis a pak velmi opatrně, nejlépe po stěně skleničky, dolijte sektem. Obě ingredience musejí zůstat oddělené, abyste dosáhli krásného, kontrastního efektu. Ozdobte kuličkou hroznového vína.
Kdo preferuje střiky a lehké a svěží drinky založené na víně, zcela jistě propadne populárnímu nápoji ze světa portugalských letních koktejlů – Royal Oport Rosé. Kombinace růžového portského s tonikem a ledem je ideální pro letní osvěžení takřka v jakoukoliv denní dobu. Jeho lehká a osvěžující chuť je výsledkem příjemné, ale nevtíravé sladkosti portského a jemné nahořklosti toniku.
Budete potřebovat:
6 cl portského vína
12 cl toniku
čerstvou mátu
led
Jak na přípravu:
Do velké vinné sklenice vlijte na led portské a dolijte ho tonikem. "Pro větší osvěžení doporučuji doplnit drink o lístky čerstvé máty. Díky tomu může víno rozvinout své delikátní aroma a stává se příjemně osvěžujícím nápojem, který je vhodný nejen pro horké letní dny," radí Filip Jantač z Global Wines.
Karibský sen
Autor: Orion
Karibský sen
Budete potřebovat:
50 ml vychlazené vody
50 ml mléka
25 g kokosového mléka
20 g (4-5 kávových lžiček) GRANKO
25 ml bílého rumu
2 kostky ledu
na ozdobení kousek čerstvého ananasu nebo kokosovou hoblinu
Jak na přípravu:
Do šejkru nalijte vodu, mléko, kokosové mléko a bílý rum, přisypejte GRANKO a kostky ledu. Promíchejte, nalijte do sklenic, dozdobte čerstvým ananasem nebo kokosovou hoblinkou a ihned podávejte.
Jde to i bez alkoholu
Pro ty, kteří mají rádi chuť vína, ale z nějakého důvodu si nemohou alkoholický koktejl dopřát, samozřejmě také něco máme.
Springtime-Cup
Autor: A - Free Wine
Springtime-Cup
Budete potřebovat:
4 jahody
ledu
2 cl jahodového sirupu
suché šumivé nealkoholické víno Pearl blanc
Jak na přípravu:
Jahody rozpulte a s několika kostkami ledu vložte do větší sklenice. Pokapejte jahodovým sirupem, zalijte dobře vychlazeným vínem Pearl blanc a lehce promíchejte.
Tropicano
Autor: A - Free Wine
Tropicano
Budete potřebovat:
3cl pomerančového džusu
2cl ananasového sirupu
suché nealkoholické šumivé víno Pearl blanc
Jak na přípravu:
Prošejkrujte nebo zamíchejte pomerančový džus a ananasový sirup. Vše pak zalijte suchým nealkoholickým vínem Pearl blanc a servírujte.
Mátové pokušení
Autor: Orion
Mátové pokušení
Budete potřebovat:
100 ml vychlazeného mléka
1 kopeček vanilkové zmrzliny
20 g (4-5 kávových lžiček) GRANKA
lístky čerstvé máty peprné nebo mátový sirup – množství podle chuti
Postup:
Do mléka přidejte zmrzlinu, mátu a GRANKO, společně rozmixujte do pěny, nalijte do skleničky a ihned podávávejte. Drink ozdobte lístkem máty.