Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Fuj pondělí: V pondělí nadáváme půl hodiny na to, že je pondělí

Nuda
18. listopadu 2013 | 11:33

Nesnášíme ho a nejen že celou neděli strávíme v depresi, že se už jen jednou vyspíme a začíná honička, ale navíc první den v týdnu ztratíme spoustu času nadáváním na to, že je pondělí.

Pondělí vždycky mělo mizernou pověst. Co si pamatuju, vadil nám už když jsme byly malé děti (pomóc, zase škola), a rozhodně jsme ho nevzaly na milost ani v dospělosti (bože, práce). Přechod z báječného víkendu do pracovního kolotoče absolutně nesnášíme a podle britského průzkumu skuhráme o 30% víc, než jakýkoli jiný den.

Nuda
Autor: Shutterstock.com
Vyškrtněte ho z kalendáře!
Důvody, proč v nám už slovo pondělí zvedá tlak, jsou dost jasné. Jsme zavalené prací, chce se nám spát, štve nás představa nenaladěného šéfa, bolí nás hlava a daly bychom poklad za další den volna. „Průměrný člověk nadává na pondělí 34 minut každé ráno tohoto dne, zatímco v jiné dny v týdnu je to asi 22 minut. Ačkoli na únavu, bolesti a příliš mnoho práce nadáváme celý týden, v pondělí je to opravdu nejhorší ze všech dní,“ tvrdí mluvčí společnosti Flomax Relief, která si studii nechala vypracovat. Když se k tomu ještě přidá dopravní zácpa cestou do práce a mizerné počasí, klidně si dobu nadávání ještě prodloužíme.

Bolest hlavy někdy dokáže vyřadit na celý den.
Autor: profimedia.cz
Deset nejčastějších pondělních stížností:

1. Děsíme se pracovního týdne
2. Jsme nejunavenější
3. Chybí nám víkend
4. Nejsme schopné se vrátit do pracovního tempa
5. O víkendu jsme příliš flámovaly
6. Jsme přejedené a přepité
7. Měly jsme příliš aktivní víkend
8. Ve schránce čeká příliš emailů
9. Celý víkend jsme procestovaly
10. Cítíme se nemocně

Přežít se to musí
Jenže pondělků zažijme za život tolik, že je vlastně škoda je nevzít alespoň trochu na milost. Navrhuji brát si na sebe to nejlepší oblečení, pustit si hudbu v koupelně, kuchyni nebo v tramvaji do sluchátek, uvařit si to nejlepší kafe a usmívat se. Třeba tím svou nechuť trochu přelstíte.

Napište nám, jestli máte vy nějaké fígly, díky nimž zvládáte pondělí s přehledem.

Autor: MAJ
Video se připravuje ...