Proč vařit v myčce? Odpověď je prostá. Je to praktické, jednoduché a navíc levné. I proto se tenhle způsob přípravy jídla stal rychle celosvětovým hitem. Vaří v ní Italové, Britové i Francouzi.
Myčka na nádobí totiž funguje stejně jako parní trouba či hrnec. A tomuto nápadu se nebrání ani gurmáni. "Pokud je to stejně dobré, jako když to uvaříte v parním hrnci, tak proboha proč ne?", prohlásil známý britský labužník William Sitwell pro britský deník Daily Mail.
Musíte si jen najít ten správný program. Pro přípravu masa je třeba zvolit intenzivní "mytí" s teplotou 75°C, rybám stačí i teplota nižší. Přípravu večeře navíc klidně můžete spojit s mytím nádobí. Jen je třeba potraviny zavřít do vzduchotěsné plastové krabičky, sklenice či sáčku, aby nedošlo ke kontaminaci mycím prostředkem.
V Itálii už je nový trend vaření tak oblíbený, že italská kuchařka a bojovnice za životní prostředí Lisa Casalio vydala celou kuchařku. Přesvědčte se v následujícím videu sami, jak to funguje, a připravte si třeba právě kuskus se zelenými fazolkami, cuketou a mátou.