Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dějiny sexuálních praktik: Sado maso znaly už naše prababičky

9. srpna 2013 | 07:00

První zmínky o sadomasochismu sahají až do starého Egypta. Tehdy ovšem nebyla možnost tyto praktiky zvěčnit. Proto první dochované záznamy pocházejí až z doby, kdy byl vynalezen fotoaparát. Podívejte se na snímky, které zachycují historii prapodivných sexuálních praktik.

Mnoho lidí má pocit, že milostné soužití s partnerem začíná být stereotypní. Ženy si často zoufají, že je jejich muž nedokáže ničím překvapit a běžný sex začíná být nudný. Pak přichází chvíle pro to, vyzkoušet něco nového.

Historie

Praktiky sado maso znali již naši předkové.
Autor: profimedia.cz

Jinak tomu nebylo ani v pradávných dobách. Již ve starém Egyptě se sadomasochistický sex provozoval velmi často. Má tedy velmi hluboké kořeny. První dochované fotografie jsou pořízeny na konci 19. století.

Co je SM?

Sado maso je zkratka skrývající dva pojmy - sadismus a masochismus. Sadismus je pocit sexuálního potešení při ubližování druhému jedinci. Naopak při masochismu se jedinec vzruší díky bolesti, která je mu způsobována.

V sexuálním životě dvou normálních lidí je samozřejmě nutné domluvit se předem na praktikách a nic zbytečně nepřehánět. Při překročení stanovených mezi je tento druh vzrušení považován za sexuální úchylku.

Video se připravuje ...