Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tenhle chlápek se už 40 let obléká stejně. Proč to asi dělá…

Dale Irby dotáhl svůj vtípek až do konce a vydržel nosit stejné oblečení celých 40 let.
3. července 2013 | 14:42

Když učitel tělocviku Dale Irby (63) z Texasu, odcházel do důchodu, shromáždil si všechny své fotografie ze školních ročenek za 40 let svého působení na škole a světe div se, na všech má to stejné oblečení.

V roce 1973 se Dale Irby poprvé fotografoval do školní ročenky v hnědé pletené vestičce a světlé košili, když si o rok později nevědomky vzal na focení stejné oblečení, dostal od své manželky Cathy pěkně vyhubováno. Jenže místo toho, aby si příště vzal jiné oblečení, rozhodl se udělat ze svého outfitu tradici. „Bylo mi trapně, když jsem srovnal své první dvě fotografie ve stejném oblečení, ale pak jsem si řekl: Proč vlastně přestávat?“

Změna není život

S každým dalším rokem přibývaly učiteli tělocviku vrásky, huňatěl knír a rostlo bříško, ale oblečení zůstávalo pořád stejné. Jeho fotografie za posledních 40 let jsou tak skvělou dokumentací jeho proměn. „Jsem pyšný na to, že košile je pořád ta jedna. Sice je trochu vybledlá, ale vejdu se do ní.“ Směje se Irby a dodává, že tohle oblečení v důchodu rozhodně nosit nebude.

Dale Irby na 40 fotografiích ze školních ročenek. Podívejte se jak on stárnul, ale jeho oblečení je stále neměnné.
Autor: Profimedia.cz

Video se připravuje ...