Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Šokující kampaň: Polonahé holčičky v reklamě na prádlo

17. srpna 2011 | 13:54

Vyzývavé pózy, prádlo s krajkou, dokonalý make-up, účes ve stylu Brigitte Bardot. Jenže těmhle "modelkám" jsou pouhé čtyři roky.

Holčičky stylizované jako dospělé ženy... Srdce nejednoho devianta se při pohledu na šperky ověšené dívenky s pštrosím pérem v drdolu rozbuší vzrušením, zatímco většina matek jen údivem zatají dech.

Podprsenky, krajky a rudá rtěnka

Pózujícím "modelkám" je od čtyř do dvanácti let. Takhle si úspěšnou kampaň na novou kolekci spodního prádla pro děti s názvem Jours Après Lunes představuje jedna francouzská společnost. Ta ji představila na svých internetových stránkách a okamžitě se dočkala oprávněné kritiky ze strany veřejnosti i odborníků.

Prezentované prádlo je určené holčičkám od tří měsíců do dvanácti let. Ano, čtete dobře. Od tří měsíců! Tyto modely jsou však naštěstí přiměřené věku batolat. Pro čtyřleté holčičky je už nabídka "zajímavější". Podprsenky zdobené krajkou, saténové mašle.

Roztomilé nebo skandální?

Problém však není ani tak v samotném prádle, i když vhodnost podprsenky v tomto věku je diskutabilní, jako spíš v samotné prezentaci. Jistě, můžete mi oponovat, že holčičky si přece odjakživa hrají na dospělé. Tajně si půjčují maminčiny šminky, zkoušejí její podprsenku, boty na podpatku.

Natupírovaný drdol ve stylu Brigitte Bardot, make-up, svůdné pózy
Autor: jours-apres-lunes.com
S tím samozřejmě souhlasím. Jenže to se děje v soukromí našeho bytu, intimním kruhu rodiny. Naprosto nevhodný je však veřejný způsob prezentace dětí, stylizovaných do podoby dospělých žen. Cílená "sexualizace" malých děvčátek. Znepokojivý je i fakt, že modelky propagující prádlo pro náctileté, jsou naopak stylizovány do podoby nevinných holčiček s plyšovým medvídkem v ruce.

Děti v roli modelek

Je to jen pár dnů, kdy se podobná fotka desetileté Thylane Blondeau objevila na titulce britské mutace prestižního módního časopisu Vogue. Snímky "smyslné" dívenky na vysokých jehlách s rudě namalovanými rty okamžitě vyvolaly u britské veřejnosti velké pobouření.

Erotické fotky za účelem svádění vyvolaly v britské veřejnosti poprask
Autor: /Youtube/

Ambiciózní matka téhle vycházející hvězdy, která se poslední dobou stále víc prosazuje na módní scéně, byla nucena zrušit její stránky na Facebooku. V příspěvcích totiž lidé nemilosrdně dávali najevo, co si o tom myslí.

Dětem vezmou dětství, pedofily naštěstí odpudí

Podle slov českého odborníka, doktora Ondřeje Trojana, sexuologa a psychiatra se specializací na sexuální deviace, nepředstavují takovéhle fotografie zase až tak velké nebezpečí. "Pedofily tyhle obrázky nevzrušují. Naopak jsou pro ně spíše odpuzující. Touží po malých dětech. Rozhodně ne po zmalovaných holčičkách s natupírovanými vlasy. I když i tady je samozřejmě riziko, že v někom mohou vyvolat nějaké touhy, vzbudit chutě," řekl nám Trojan.

"Největší hrozbou jsou pro děti samotné. Připravují je o tu dětskou roztomilost. Ochuzují o bezstarostné dětství. Navíc podprsenky pro čtyřleté na náš kontinent určitě nepatří. Ty jsou možná dobré pro prudérní Ameriku. U nás mohly odjakživa děti v létě běhat u vody nahaté a nikoho to nijak nepobuřovalo," dodal.

VÝZVA

A co si o tom myslíte vy? Je podle vás vhodné, aby čtyřleté holčičky nosily podprsenky? Jaký je váš názor na takovéto snímcích? Vadí vám, jako rodiči, když jsou děti takto prezentovány? Podělte se s námi o vaše názory na Facebooku nebo v diskuzi pod článkem. Vaše názory nás zajímají.

Video se připravuje ...