Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zbývalo jí jen pár hodin života. Neuvěříte, co se stalo pak!

28. srpna 2017 | 06:00

Přestože Emma Hynard nadváhou nikdy netrpěla, držela různé diety, které ji dostaly do začarovaného kruhu hladovění a hubnutí. Zákeřnou anorexií trpěla několik let. Nemoc Emmě lékaři poprvé diagnostikovali, když jí bylo 14 let. 

„Byly dny, kdy jsem vůbec nejedla. Nedokážu vysvětlit proč, ale z jídla jsem měla vyloženě strach,“ popisuje dnes dvacetiletá dívka. Nemoc dívku měřící 165 centimetrů dostala až na váhu 32 kilogramů.

Následovaly měsíce pobytu v nemocnici. Emma, které byly vidět na těle všechny kosti, dostávala sondou do žaludku výživu. „Mé tělo ale bylo tak strašně zesláblé, že jsem už pro sebe nemohla nic udělat,“ vzpomíná. Tělo mladé dívky bylo tak slabé, že jí začaly kolabovat orgány: srdce, játra i ledviny. A pak zaslechla, jak lékaři říkají: „Zbývají jí poslední hodiny života.“

„Něco se ve mně zlomilo,“ popisuje Emma rozhodující okamžik svého života, po kterém začala velice pozvolna jíst. Porce postupně zvětšovala a nakonec se jí podařilo přibrat dvacet kilogramů.

A dnes, čtyři roky poté, co nemoc porazila, si udržuje štíhlou postavu nikoliv dietami, ale sportem a zdravou životosprávou. Miluje fitness a svůj příběh se rozhodla zveřejnit, aby pomohla podobně mladým trpícím dívkám.

 

Autor: red
Video se připravuje ...