Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Narodil se téměř bez mozku a hrozila mu smrt! Dnes jsou mu čtyři roky

19. srpna 2017 | 06:00

Zázraky se dějí a malý Noah je živým důkazem. Nedlouho po otěhotnění lékaři Shelly Wall upozorňovali, že s jejím plodem není vše v pořádku. Varovali ji, že pokud chce syna porodit, musí počítat s nejhorším. Dítě totiž vykazovalo vážnou tělesnou deformaci. 

Doktoři nastávající maminku poučili o všech možných rizicích a zejména o tom, že pokud dítě vůbec porod přežije, bude mít minimální šanci na normální život. Matka ale vytouženého syna i přesto chtěla přivést na svět. Noahovo narození bylo velmi komplikované a chlapec přišel na svět téměř bez mozku! 

Noah navíc trpěl hned několika vrozenými vadami. Chlapec měl abnormálně velikou lebku, ale téměř žádný mozek! V Noahových třech letech provedli lékaři běžná vyšetření. Výsledky byly dechberoucí! Zjistili totiž, že chlapcův mozek navzdory všem předpokladům roste. A to dokonce tak rychle, že v jeho čtyřech letech dosáhl již téměř stejné velikosti jako mozek jeho vrstevníků.

Vážné zdravotní problémy chlapci zpomalily vývoj řeči, takže se naučil mluvit později, než je běžné u zdravého dítěte. Doktoři s něčím takovým vůbec nepočítali. Jak s tím, že by mozek mohl zázračně dorůst, tak s tím, že hoch začne i mluvit. Noah nyní dokonce chodí do mateřské školy.

Autor: red
Video se připravuje ...