Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

V jedenácti letech váží stejně jako šest jeho vrstevníků! Musí zhubnout, jinak zemře!

7. srpna 2017 | 06:00

Arya Permana z Indonésie nese nezáviděníhodné prvenství. Stal se nejtlustším chlapcem na světě! Denně sní porce jídla pro dvě dospělé osoby a ve svých jedenácti letech váží stejně jako skupina jeho šesti vrstevníků! Kvůli zdravotním komplikacím ho však čeká drastická dieta. Zvládne to? 

K váze 192 kilogramů se Arya Permana doslova projedl a dnes mu činí problém i krátká chůze. Špatně se mu dýchá, a tak si chodí hrát jen pár kroků na dvorek, kde se může vykoupat i v malém bazénku. To ho tak vyčerpá, že musí odpočívat, aby se zase mohl vrátit zpět do pokoje. Cítí se stále unavený a vyčerpaný. 

Když se Arya narodil, vypadal jako jeho vrstevníci. Vážil 3,2 kilogramů a nic nenasvědčovalo tomu, že bude za několik let trpět takovou obezitou. Už po několika měsících ale začalo být jasné, že chlapec bude velký. Hodně jedl a hodně rostl. Jeho organismus však dnes takovou zátěž kilogramů neunese a chlapec se ocitl v ohrožení života.

Jeho rodičům Ade a Rokayahovi Soemantri bylo jasné, že jejich syn buď okamžitě podstoupí chirurgický zákrok na zmenšení žaludku, nebo zemře. Svého syna se jim podařilo doslova přetransportovat do nemocnice Omni v Jakartě, kde jako dosud nejmladší pacient podstoupil náročnou pětihodinovou operaci žaludku. Arya nyní čeká drastická dieta a další opatření, aby se mu dařilo zmírňovat jeho morbidní obezitu.

 

 

Autor: pas
Video se připravuje ...