Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Prostřeno! Mrcha Alena si přinese vlastní jídlo, hostitelku rozbrečí

12. října 2012 | 07:05

VIDEO: Provokace, urážky, facky... Na Ústecku to vře! Pondělní hostitelka se pokusí z optimistky Stefanie „vydolovat její pravé já, a když dojde ke konfrontaci, kdy jí bude chtít vrazit facku, tak se neurazí a vrátí jí to“. Vyhodí nakonec Stefi provokatérku Alenu od stolu?

„Hlavní chod – to už někdo jed?“ šklebí se Alena nad maďarským perkeltem. Nedeptá jenom hostitelku, kterou nesnáší, ale kazí večeři všem.

„Nemám ráda tepelně upravené papriky a nemám ráda studené noky,“ raději se pustí do vlastního řízku. Málo si ho osolila, ale sůl nedostane: „Sůl je nad zlato a to já hned tak někomu nedávám,“ říká vytočená Stefanie.

Ta se považuje za benevolentního člověka. Už včera ale předvedla, že si nenechá všechno líbit a usadila Alenu, která na ni útočí už od úterka.

A bohužel musí otravnou provokatérku odkázat do patřičných mezí i jako hostitelka. "Chováš se jako malej parchant a přitom seš mezi dospělejma, takže si můžeš odsednout támhle k tomu stolečku, který jsem speciálně pro tebe připravila. Nebo támhle sou dveře a můžeš jít," oznámí jí rázně.

Nesnesitelná Alena leze na nervy asi každému. A její soupeři se tím netají. Nakonec vybouchne i pohodová Jana a Aleně to vytmaví úplně všichni. Té je ale srdečně jedno, že pozornou hostitelku rozplakala…

„To je hrozně nešťastná duše, to není drzost, to je hloupost, která ji nadnáší,“ kroutí hlavou Stefanie, která nic takového ještě nezažila.

Video se připravuje ...
Zakomplexovaná Alena se chová nesnesitelně • VIDEO: FTV Prima

Její byt je opakem Jirkova bydlení. Matka a dospělý syn žijí na sto padesáti metrech s prostornou kuchyní, vlastním soláriem a saunou.

Alena vidí soupeřku jako kuchařku špatnou a pro jistotu si přinese vlastní jídlo. Je to taktika a Stefanie něco podobného čeká. Vyhradí pro ni dětský stoleček – skončí tam Alena se svým ešusem? „Jako hostitel bych to bral jako nepřekonatelnou urážku,“ hodnotí Aleniny móresy Jirka.

Ostatní Stefi tipují na dobrou kuchařku, a protože je zcestovalá, na zahraniční vaření. Hosty vskutku čekají exkurze do kuchyně cejlonské, švýcarské, maďarské a italské.

Naštvaná Stefanie se nakonec odváže u pěveckého čísla, ale stejně se nezavděčí: „Kdyby tohle viděla Tina Turner, tak se chytá za hlavu a má infarkt,“ posmívá se Alena jejímu vystoupení, kterým se zpěvačka snaží pozvednout náladu. A jak dopadne italská borůvková zmrzlina? Alena v ní najde lísteček a Jirkovi přijde spíš jako borůvkový sorbet.

Sledujte poslední den vaření, zábavu, zmatkování, improvizace a hádek ve vypjatém týdnu z Ústecka – nudit se určitě nebudete!

Video se připravuje ...