Středa 18. prosince 2024
Svátek slaví Miloslav, zítra Ester
Oblačno, déšť 9°C

Recepty z Prostřeno! Vyzkoušejte menu vulgární Moniky Novotné

13. září 2012 | 21:06

Připravte si toustíky přelité dresinkem, „peklovský kopec“ z vepřového karé s hranolky a zeleninovou oblohou nebo vynikající čokoládo-kokosové řezy.

Toustík přelitý dresinkem
Autor: FTV Prima
Předkrm: Toustík přelitý dresinkem

Ingredience:
chlebíčková veka
5 vajec
kečup
1 majolka
několik listů ledového salátu

Postup:
Na plátek veky dáme na list ledového salátu rozpůlené vejce, které přelijeme dresinkem smíchaným z kečupu a majonézy.

Teplota: 100°C (vejce)
Vhodné pro vegetariány: ano
Počet porcí: 5
Obtížnost: pro začátečníky
Národní kuchyně: česká
Čas přípravy: 1-30 minut
Čas vaření: 12 minut

Peklovský kopec z vepřové kotlety, hranolky, zeleninová obloha
Autor: FTV Prima

Hlavní chod: Peklovský kopec z vepřové kotlety, hranolky, zeleninová obloha

Ingredience:
1 kg vepřového karé
1 velká cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce slunečnicového oleje
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce polotučné hořčice
1 lžička sójové omáčky
1 lžička koření garam masala
1 větší balení hranolek do trouby
400 g tvrdého sýra
čerstvá zelenina na oblohu
sůl

Postup:
Vepřové kotlety nakrájíme na proužky, které krátce orestujeme na suché pánvi. Maso na chvíli vyjmeme, přilijeme trochu oleje, na němž orestujeme cibuli na proužky. Osmahneme jen lehce do zlatova, vrátíme maso, přidáme koření, hořčici, sójovku a drcený česnek. Promícháme a zakryté dáme dopéct do trouby, aby maso změklo. Po dvaceti minutách vyjmeme, zahustíme a dosolíme, dle potřeby a chuti dokořeníme. Podáváme s hranolky pečenými v troubě.

Teplota: 180°C
Vhodné pro vegetariány: ne
Počet porcí: 5
Obtížnost: pro mírně pokročilé
Národní kuchyně: česká/indická
Doba přípravy: 1-2 hodiny
Čas vaření: 45 minut

Čokoládo-kokosové řezy
Autor: FTV Prima
Dezert: Čokoládo-kokosové řezy

Ingredience:
2 čokolády
3 vejce
2 hrnky polohrubé mouky
půl hrnku slunečnicového oleje
půl hrnku mléka
1 prášek do pečiva
1 hrnek cukru krupice
2 balení strouhaného kokosu na posypání

Na polevu:
1 čokoláda na vaření
kousek ztuženého tuku
šlehačka a lístky máty na ozdobu

Postup:
Vše kromě kokosu a surovin na čokoládovou polevu smícháme a nalijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný polohrubou moukou. Plech po upečení polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem, ozdobíme šlehačkou a lístkem máty.

Teplota: 150°C
Vhodné pro vegetariány: ano
Počet porcí: 5
Obtížnost: pro mírně pokročilé
Národní kuchyně: česká
Doba přípravy: 1-30 minut
Čas vaření: 30 minut

Video se připravuje ...