Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Prostřeno! Mladičký hostitel dostal průjem, znervózněly ho nelítostné kritičky

10. září 2012 | 06:10

Tohle jste v Prostřeno! ještě neviděli! Čtyři nelítostné dívky a jeden vystrašený teenager. Nervozita, temperament, taktika a kritika... To všechno bude hrát roli ve hře o 40 000 korun. Do boje jde tentokrát partička mladých a neklidných z Pardubicka.

Tentokrát se sejdou velmi nároční strávníci. Ale nejde zdaleka jen o jídlo, jak víme. Šárka má hotelovku a úroveň a Monika ji už během první minuty považuje za namyšlenou.

V pondělí vaří benjamínek a hráč Pavel (18)

Jestli to bude propadák, propadám,“ přiznal Pavel, který se učí na kuchaře-číšníka, čím mu pohrozil učitel na odborný výcvik, pokud neuspěje. Přesto riskuje, protože skoro všechny jídla budou v jeho pojetí premiéra.

Přes své mládí by si jediný muž týdne kolem sebe přál starší ženy, protože jsou prý mnohem tolerantnější a chápavější. To se mu ale nesplní, potká jen samé mladice a jednu rozzuří doběla. Naštěstí ne svým jídlem.

Pavel připraví fresh salát s kuřecím steakem, ledovým salátem, okurkou a rucolou, nezapomene na jogurtový dresink. Ví, že zálivka je pro výsledný efekt důležitá. Hodně smetany obsahuje jeho sladký mrkvový krém. „Musím se přiznat, že už jsem taky jedl lepší polévky,“ uznává sebekriticky kuchař.

Smetanová je i omáčka ke krůtímu masu na dva způsoby. „Já vím, je to hrozný smrad a štípou z toho oči,“ uvědomuje si Pavel, když trochu připálí slaninu, „ale to přežijem.“ Bramborová kaše je řídká a studená, „hlavní chod ve výsledku bohužel lépe vypadal, než chutnal,“ konstatuje Šárka.

Ale na to, že je Pavlovi osmnáct let, to zvládnul i přes chybičky perfektně. O konečnou chválu se zasloužil dezert panna cotta, jeho snaha a možná i ukázka vyřezávání ovoce.

Sejdou se velmi nároční strávníci. Ale nejde jen o jídlo, jak víme. Vztahy, taktika, náhoda, nervozita, temperament, bydlení, to všechno je ve hře o 40 000 korun. Šárka má hotelovku a úroveň a Monika ji už během první minuty považuje za namyšlenou.

Video se připravuje ...