Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Lsti a taktiky v Prostřeno! Past na nesmělého prodavače vyšla, potopil se sám

7. září 2012 | 05:00

Páteční hostitelka Petra (30) zkazila, co mohla. Jedno se jí ale povedlo skvěle. Na prodavače Martina, který podle všech trochu taktizuje, připravila malou lest. A ta jí dokonale vyšla. "Prolhaný" mladík se chytil do její promyšlené pastičky.

"Dneska vyzkouším Martinovu upřímnost. Zkusím mu říct, že ten sýr podávaný k salátu je ryze ovčí a uvidíme, jestli pozná, že je tam i kozí mléko, které mu údajně tak smrdí," kuje pikle Petra. Chce totiž dokázat, že prodavač ve středu u šikovné Adélky jen taktizoval.

"Ten salát mi moc chutná. To bude určitě tím skvělým sýrem, který jsem ještě nikdy nejedl," pochvaluje si řeckou specialitu Martin. A je v pasti až po uši.

"Ten sýr, který jsem použila je ten samý, co měla Adélka," prozrazuje svůj malý test a dodává: "Já jsem jenom byla zvědavá, jestli poznáš, že je stejnej nebo ne."

V pátek vaří úřednice Petra (30)

„Strašně ráda chodím na tahy,“ netají se zatím svobodná soutěžící s příjmením Kyselá. Do kyselosti má však daleko, přestože pracuje ve státní správě a věnuje se přípravě státních maturit.

Petra má nejradši mezinárodní kuchyni a sushi. Většinu roku bydlí v domku v Radějovicích, kde soupeře pohostí na terase.

Předkrm jí poradila kamarádka, která bydlí na Kypru. Jde o salát s grilovaným sýrem s halloumi. Podobnost s Adélou čistě náhodná!

K pečeným krůtím prsům bude jasmínová rýže, což je po bramborovém týdnu vítaná změna. Kdyby ovšem nebyla nedovařená...

Aby libové maso neoschlo, peče ho Petra přikryté slaninou. Přesto dojde k nejhoršímu a krůta by si na talíři zasloužila i více šťávy.

Dezerty jsou dva – hodně sladká, nóbl a světácká Charlotte Malakoff a slaný „zákrm“ v podobě plněných rajčat s hermelínem ze zahradního grilu. Jenže dort se rozpadá a je přeslazený, hermelín zase spálený.

To však ještě nikdo netuší a na dezert se všichni těší. Před ním však soutěžící čeká pohybová etuda při kroketu – hře britských aristokratů.

Petra je zábavná a pozorná hostitelka, udělá však několik chyb. Je jasné, že favority svým menu netrumfne. Kdo u ní doma vyhraje krásných 40 000 korun? Sledujte dnešní Prostřeno! na Prima family už v 18 hodin

Video se připravuje ...