Extrovertní Radka zná dobře Itálii, a tak kousek od Prahy uspořádá ve svém domě večírek orientovaný na jih. Hodně si věří, ale cibule je shnilá, nervy pracují a ještě se řízla. Nejprve upeče nepředvařené lasaně, což je docela piplačka. Energická hostitelka míchá bešamel a maso oběma rukama ve dvou pánvích.
U stolu se rozpoutá přestřelka: Je v Itálii pasta první chod, nebo předkrm? Přesolené telecí a převařené suché brambory vzbudí rozpaky. Stejně je na tom i makedonský dezert s vínem. Většina hostů řídí, z toho si ale Radka nic nedělá! Sama brambory nejí, protože prý na ně má alergii. Existuje ale vůbec něco takového? Pravda je samozřejmě úplně jinde… Akční zábava ve velké šatně je hlavně divadlem pro hostitelku, ale hravě rozptýlí nervozitu před finále.