Neděle 8. září 2024
Svátek slaví Mariana, zítra Daniela
Polojasno 29°C

Velký květinový horoskop: Jste růže nebo kopretina?

  • Jaká květina charakterizuje den, kdy jste se narodili?
    11. června 2014 | 08:00

    Vedle tradičního zvěrokruhu a čínského horoskopu jsme vám už představili i spoustu těch méně známých, jako například indiánský, druidský nebo zenový. A protože venku už začalo léto a svět hýří barvami, přichystali jsme pro vás květinový horoskop. Která ze třiceti šesti voňavých rostlinek přísluší právě vám?

  • Iris (1.1. - 10.1.)

    iris
    Autor: profimedia.cz
    Jste plní elánu, energie a máte chuť rvát se do života s vervou. Stejně jako iris hýří barvami, vy oplýváte spoustou různorodých koníčků a potřebou se bavit. Rádi přinášíte lidem kolem sebe radost a nesnášíte nudu. Občas máte ale problém projevovat své emoce, a to zvláště v případě, že jsou opravdu silné.
    http://horoskopy.blesk.cz/pro-zamilovane/test-lasky-podle-jmena
    Autor: blesk.cz
  • Astra (11.1. - 20.1.)

    astra
    Autor: profimedia.cz
    Milujete život se vším, co vám přináší a nepostrádáte nadšení pro každou věc. Jste optimističtí a pozitivně naladění. Nic pro vás není problém a vše si dokážete zařídit a naplánovat do nejmenších detailů. Jste velmi láskyplní, pravdomluvní a věrní - to stejné ovšem očekáváte i od svých blízkých. Jakmile vás někdo jednou zradí, jen velmi těžko mu odpouštíte a opravdu zapomenout nedokážete nikdy.
    http://horoskopy.blesk.cz/taroty/karta-dne
    Autor: blesk.cz
  • Gerbera (21.1. - 31.1.)

    gerbera
    Autor: profimedia.cz
    Máte hřejivou povahu plnou ochoty a soucitu. Na své okolí tak působíte velmi pozitivně a nabíjíte je energií. Vaše pozitivní naladění a nadhled vám umožňuje brát život jaký je. Jste velmi společenští a zvídaví lidé. Zajímáte se o všechno nové a nepoznané a vše si potřebujete vyzkoušet na vlastní kůži. I přes to si ale velmi dobře střežíte své soukromí a niterné pocity.
    http://horoskopy.blesk.cz/denni-horoskop
    Autor: blesk.cz
  • Pampeliška (1.2. - 10.2.)

    pampeliška
    Autor: shutterstock.com
    Navzdory tomu, co si kdo myslí, vy si žijete ve svém vlastním světě, ve kterém je vám dobře. Máte velmi osobitou, silnou povahu a nepotřebujete se nikomu přizpůsobovat. I když jste poměrně tišší a introvertní, rozhodně není dobré plést si tyto vlastnosti se slabostí. Když chcete, umíte ukázat, kde je pomyslná hranice vaší božské trpělivosti. Na peníze ani kariéru vás neužije. Nejlépe vám je v rodinném kruhu s vašimi milovanými dětmi.
    http://horoskopy.blesk.cz/vestba/cinske-stesticko
    Autor: blesk.cz
  • Sedmikráska (11.2. - 19.2.)

    sedmikráska
    Autor: profimedia.cz
    Jestli někdo na světě opravdu není namyšlený a arogantní, pak jste to vy - sedmikrásky. Ve své schopnosti z neznámých důvodů příliš nevěříte a chybí vám sebevědomí. Přitom oplýváte vysokým potenciálem a mnoha skrytými talenty, které jen čekají na to, až je objevíte. Jste obětaví, dobrosrdeční a i když většinou nebavíte společnost, máte osobní kouzlo. Od partnera očekáváte, že se na něj hlavně budete moci spolehnout. Důvěra je pro vás vždy na prvním místě.1988277:gallery:true:true
  • Tulipán (20.2. - 29.2.)

    tulipán
    Autor: shutterstock.com
    Jste ozdobou každé společnosti. Elegantní, krásní a okouzlující - takoví jsou jedinci narození pod znamením tulipánu. Máte mimořádně vyvinutý smysl pro humor a dokážete jej přizpůsobovat různým společnostem. Nikdy neuděláte faux pas a vždy jste bezvýhradně vítaným společníkem. Obdiv a pozornost okolí jsou pro vás jako paprsky slunce - bez nich doslova chřadnete. V nitru jste totiž velmi citliví a až příliš si berete k srdci, co si o vás kdo myslí.
    http://horoskopy.blesk.cz/vestba/snar
    Autor: blesk.cz
  • Mimóza (1.3. - 10.3.)

    mimóza
    Autor: Werner1122/Wikipedia
    Máte okouzlující vzhled, pronikavé oči a nezměrné charisma, které k vám přitahuje pozornost okolí. Většinou si z dětství až do dospělosti dokážete udržet svoji hravou a snílkovskou povahu, ovšem s tím rozdílem, že nemáte problém si své sny do puntíku plnit. Jste talentovaní, cílevědomí a moc dobře víte, čeho chcete v životě dosáhnout. Jste velmi sebekritičtí a milujete, když vás okolí chválí.
    http://horoskopy.blesk.cz/pro-zamilovane/test-lasky-podle-jmena
    Autor: blesk.cz
  • Fialka (11.3. - 20.3.)

    fialka
    Autor: Profimedia.cz
    Jste zásadoví a máte jasně nastavené hodnoty, které měníte opravdu jen ve zcela mimořádných případech. Ve všem co děláte, býváte zpravidla úspěšní, ale k opravdu velkému úspěchu vám chybí odhodlání a vytrvalost. Raději si proplouváte životem vlastním tempem a nikam se nederete. Máte velmi velkou fantazii a rádi ji využíváte pro potěšení svých přátel a rodiny. Nudou vedle vás rozhodně nikdo netrpí.
    http://horoskopy.blesk.cz/taroty/karta-dne
    Autor: blesk.cz
  • Petrklíč (21.3. - 31.3.)

    petrklíč
    Autor: profimedia.cz
    S trochou nadsázky by se dalo říci, že Indiana Jones je proti vám nudný břídil. Jste opravdovými milovníky života a ve svém srdci si hýčkáte rozeného dobrodruha. Ostatně máte tolik energie, že vám nečiní sebemenší problém živit ho bohatými zážitky. Velmi často měníte prostředí, což platí jak v soukromém, tak v profesním životě. Snadno a rychle se zamilováváte, ale věrnost není vaši příliš silnou stránkou. Práci si vybírejte kreativní, ideálně s častými služebními cestami. Každodenní stereotyp byste rozhodně dlouho nevydrželi.
    http://horoskopy.blesk.cz/denni-horoskop
    Autor: blesk.cz
  • Hortenzie (1.4. - 10.4.)

    hortenzie
    Autor: profimedia.cz
    Jste velmi kultivovaní a elegantní. Díky své společenské, komunikativní povaze lehce navazujete kontakty a na druhé působíte velmi sympatickým a důvěryhodným dojmem. Jste si moc dobře vědomi svých kvalit a schopností a jim také podřizujete, čeho hodláte v životě dosáhnout. Jste realisté a rozhodně si nestavíte vzdušné zámky. V lásce očekáváte především souznění duší, ale dokážete se jí i vzdát, pokud vás dostatečně naplní kariéra.
    http://horoskopy.blesk.cz/vestba/cinske-stesticko
    Autor: blesk.cz
  • Šeřík (11.4. - 20.4.)

    šeřík
    Autor: profimedia.cz
    Je li někdo opravdu materialista, pak jste to vy. Jste cílevědomí a vášniví a to jak v práci, tak v lásce. Většinou to ale děláte ne z podstaty, ale pro užitek. Milujete peníze, které si ovšem chcete užívat, nikoliv skrblit. Stejně tak dokážete vášnivě milovat a dopřávat si lásku plnými doušky. Když vás ale začne nudit, jdete o dům dál. Nejste povrchní, jen si rádi bouřlivě užíváte života a díky svým kvalitám a talentu si to můžete dovolit.1988277:gallery:true:true
  • Kamélie (21.4. - 30.4.)

    kamélie
    Autor: profimedia.cz
    Oplýváte neuvěřitelným charismatem, které doslova přitahuje pozornost a obdiv vašeho okolí. Jste sympatičtí, upřímní a máte nekonfliktní povahu. Umíte se radovat z maličkostí, jste zodpovědní a nemáte problém se pustit i do sebenáročnějšího úkolu, což z vás dělá bezmála poloboha. Na druhou stranu ale toužíte po úspěchu a uznání ostatních a často propadáte vnitřní nejistotě. Potřebujete partnera, který ve vás věří víc, než vy sami.
    http://horoskopy.blesk.cz/vestba/snar
    Autor: blesk.cz
  • Pivoňka (1.5. - 10.5.)

    pivoňka
    Autor: Shutterstock.com
    Máte velmi společenskou povahu a nikdy vám nechybí smysl pro humor. Rádi se pouštíte i do těch nejbláznivějších projektů, pokud je zaručeno, že se u nich dobře pobavíte. Jste komunikativní, společenští a máte rádi lidi. I přes vaši neustálou chuť se bavit ale nejste nezodpovědní a dokážete zatnout zuby a makat. V práci ani v lásce nemáte problém dosáhnout úspěchu, ale chybí vám potřeba být za každou cenu nejlepší.
    http://horoskopy.blesk.cz/pro-zamilovane/test-lasky-podle-jmena
    Autor: blesk.cz
  • Konvalinka (11.5. - 21.5.)

    konvalinka
    Autor: shutterstock.com
    Jste velmi racionální, cílevědomí a víte, co chcete. K dosažení svých cílů tak nemáte problém využívat známosti, protislužby nebo manipulovat s lidmi. Nikdy byste ovšem nešli přes mrtvoly a protože dokážete i nezištně pomoci, většinou vám vaše chování nemá nikdo za zlé. Máte spoustu přátel a známých, kteří na vás nedají dopustit a i v lásce nemáte problém navazovat známosti.
    http://horoskopy.blesk.cz/taroty/karta-dne
    Autor: blesk.cz
  • Růže (22.5. - 31.5.)

    růže
    Autor: shutterstock.com
    Stejně jako růže jste i vy neobyčejní, majestátní a hrdí jedinci. Máte rádi okázalost, krásné věci, úspěch a luxus. Také proto se snažíte budovat svůj kariérní život již od velmi mladého věku. Na své okolí, ale i na sebe máte přehnaně vysoké nároky, kterými se snažíte motivovat k neustálému zlepšování. V lásce potřebujete dlouhé námluvy, a poté velké projevy citů a vášně. Nedáte-li si pozor, mohla by vám ale vaše marnivost snadno přerůst přes hlavu.
    http://horoskopy.blesk.cz/denni-horoskop
    Autor: blesk.cz
  • Azalka (1.6. - 10.6.)

    azalka
    Autor: Profimedia.cz
    Nepatříte zrovna mezi extroverty. Většinou sedíte v koutě, tiše analyzujete okolní dění a čekáte, až si vás někdo všimne. Pokud je to strana, kterou jste si vybrali, teprve pak dokážete naplno projevit svůj potenciál. Jste velmi bystří a nechybí vám důvtip a přirozená inteligence. Většinou se dokážete věnovat jen věcem, ve kterých vidíte nějaký smysl. To stejné platí i o vztazích, Jakmile poznáte, že láska vyprchala, nemáte problém nefunkční vztah velmi rychle opustit.
    http://horoskopy.blesk.cz/vestba/cinske-stesticko
    Autor: blesk.cz
  • Lilie (11.6. - 20.6.)

    lilie
    Autor: Profimedia.cz
    Jako byste na tento svět přišli z úplně jiné planety. Jste nenapravitelnými snílky, kteří se jen velmi těžko srovnávají s realitou. Na všechno potřebujete svůj čas, chybí vám dravost a za každých okolností jste slušní a kultivovaní. Působíte až chladným a odtažitým dojmem a také proto, že u ostatních netolerujete chyby, nemíváte příliš přátel ani milostných partnerů. Najdete-li však svoji spřízněnou duši, nikdy ji neopustíte a uděláte pro ni doslova cokoliv.1988277:gallery:true:true
  • Maceška (21.6. - 30.6.)

    macešky
    Autor: Profimedia.cz
    Jste velmi upřímní, čestní a nesnášíte přetvářku a faleš. Před svým okolím nic nezatajujete a očekáváte totéž nazpět. Pokud vám někdo lže, nebo vás zradí, pálíte mosty a vymažete si tohoto člověka ze svého života. Odpouštět nedokážete a ani nechcete. V kolektivu jste velmi oblíbení, protože díky svému sebevědomí a vyřídilce vyřešíte všechny problémy a potenciální hrozby. V lásce jste vášniví a lze se na vás do puntíku spolehnout.
    http://horoskopy.blesk.cz/vestba/snar
    Autor: blesk.cz
  • Jasmín (1.7. - 10.7.)

    jasmín
    Autor: Ludmila Dušková
    Jste velmi aktivní a pilní, což vám předurčuje štěstí a úspěch nejen v profesním, ale i v soukromém životě. Jste si vědomi svého talentu i svých kvalit a nebojíte se riskovat. Navíc díky své přátelské povaze dokážete výborně spolupracovat v kolektivu a motivovat ostatní k lepším výsledkům. Milovanou osobu si hýčkáte a máte hromadu přátel, kteří moc dobře vědí, proč vás milují.
    http://horoskopy.blesk.cz/pro-zamilovane/test-lasky-podle-jmena
    Autor: blesk.cz
  • Kopretina (11.7. - 20.7.)

    kopretina
    Autor: shutterstock.com
    Neradi jste středem pozornosti, takže se většinou snažíte splynout s davem. Jste velmi sebekritičtí a rozhodně netrpíte přílišným sebevědomím. Kvůli tomu máte ale tendence se zbytečně podceňovat a možná tak nikdy neobjevíte, na co máte svůj jedinečný talent. Potřebujete mít vedle sebe partnera, který vás bude neustále povzbuzovat a dodávat vám sebevědomí, abyste měli odvahu plnit si své cíle.
    http://horoskopy.blesk.cz/taroty/karta-dne
    Autor: blesk.cz
  • Karafiát (21.7. - 31.7.)

    karafiát
    Autor: shutterstock.com
    Jste upřímní, rovní a nemáte problém říci, co si myslíte. Bohužel vám ale chybí takt, který by vám pomohl kritické poznámky společensky zaobalit. Kvůli této své vlastnosti nemíváte příliš velké množství přátel, ti, co si vás oblíbili, vám ale zůstanou na celý život. V kariéře si sledujete svoji cestu a stejné je to i s láskou. Hry vám nic neříkají, jdete přímo na věc. I přes absenci romantiky jste ale věrnými a spolehlivými partnery.
    http://horoskopy.blesk.cz/denni-horoskop
    Autor: blesk.cz
  • Slunečnice (1.8. - 10.8.)

    slunečnice
    Autor: shutterstock.com
    Stejně jako slunečnice potřebuje ke svému životu sluneční paprsky, vy prahnete po pozornosti a obdivu svého okolí. Jste nároční troufalí a rozhodně si nekladete malé cíle. Bohužel je ale nejste schopni vždy dokonale plnit, právě protože k sobě nedokážete být kritičtí. I přes to ale ve všech ohledech dosahujete úspěchů a vysokých pozic. V lásce jste dominantní a potřebujete mít poslední slovo. Na druhou stranu ale pro své milované ukážete udělat doslova cokoliv.
    http://horoskopy.blesk.cz/vestba/cinske-stesticko
    Autor: blesk.cz
  • Čekanka (11.8. - 20.8.)

    čekanka
    Autor: botanika.wendys.cz
    Jste zřejmě ti nejhodnější lidé na světě. Dobrosrdečnost a vlídnost jdou u vás ruku v ruce a navíc máte zdravou sebejistotu, takže vás máloco rozhodí. Přestože ostatním vždy rádi a nezištně pomůžete, ve svém případě se spoléháte pouze sami na sebe. Na jedné straně neradi někoho obtěžujete, na straně druhé pak věříte, že jen vy to uděláte správně.1988277:gallery:true:true
  • Pomněnka (21.8. - 31.8.)

    pomněnka
    Autor: archiv
    I když jste v zásadě velmi rovní a cílevědomí lidé, jste také poměrně náladoví a příliš si nevěříte. V kariéře proto vyhledáváte jen takové pozice, u kterých jste si jistí, že je bez problémů zvládnete a díky tomu si často necháte utéct pozice, které byste opravdu dělat mohli. Vy ovšem stejně netoužíte po kariérních úspěších, ale hlavně po harmonickém rodinném zázemí a pár nejbližších kamarádech.
    http://horoskopy.blesk.cz/vestba/snar
    Autor: blesk.cz
  • Leknín (1.9. - 10.9.)

    leknín
    Autor: shutterstock.com
    Jste vyrovnaní, pohodoví a nic vás nerozhodí. Životem proplouváte stejně bezproblémově, jako si leknín pluje na vodní hladině. Máte jasno v tom, čeho chcete docílit a nemusíte se příliš snažit, aby tomu tak opravdu bylo. Jste si dokonale vědomu svých schopností a umíte je snadno využívat. V práci ani v lásce prakticky neděláte chyby, protože nejprve důkladně přemýšlíte, než se do něčeho pustíte.
    http://horoskopy.blesk.cz/pro-zamilovane/test-lasky-podle-jmena
    Autor: blesk.cz
  • Sněženka (11.9. - 20.9.)

    sněženka
    Autor: Profimedia.cz
    Vaše povaha je velmi ambivalentní. Zatímco v práci vám sebevědomí neschází a bez okolků se pouštíte i do těch nejnáročnějších projektů, v lásce už se vám tolik odvahy nedostává. Jste velmi přátelští, rozumní a snadno se učíte. Partnerské vztahy ale neumíte analyzovat jako čísla a tabulky a proto se občas cítíte jako slon v porcelánu. Naštěstí ale máte přirozené kouzlo osobnosti a proto o lásku a pochopení nemáte nouzi.
    http://horoskopy.blesk.cz/taroty/karta-dne
    Autor: blesk.cz
  • Zvonek (21.9. - 30.9.)

    zvonek
    Autor: profimedia.cz
    Neznáte neúspěch a skoro to vypadá, jako byste se narodili na šťastné planetě. Skvěle se vám daří v zaměstnání i v milostném životě. S ničím si nelámete hlavu a ani nemusíte protože vám v podstatě všechno vychází. Jste velmi přitažliví a opačné pohlaví je vámi doslova fascinováno. S věrností si proto hlavu neděláte. Když se ale konečně opravdu usadíte s někým, na kom vám záleží, dokážete se ze dne na den změnit.
    http://horoskopy.blesk.cz/denni-horoskop
    Autor: blesk.cz
  • Jiřina (1.10. - 10.10.)

    jiřina
    Autor: archiv
    Máte ohromné vnitřní kouzlo, které na první pohled sice každý neocení, ale pokud mu dáte možnost vás poznat, skočil by pro vás i do ohně. I přes svůj talent dosahovat úspěchu bez mrknutí oka ale to jediné, po čem opravdu toužíte, je stabilní finanční zázemí a harmonická rodina, ve které jsou všichni šťastní. Jste nejen milující a chápaví partneři, ale i rodiče.
    http://horoskopy.blesk.cz/vestba/cinske-stesticko
    Autor: blesk.cz
  • Hyacint (11.10. - 20.10.)

    hyacint
    Autor: Holandská květinová
    Jste přitažliví a šarmantní jedinci, které obklopuje aura tajemství. Ve skutečnosti na vás ale není nic magického. Jste "obyčejně" spolehliví a loajální, což jsou vlastnosti, kterých si na vás cení nejen vaše rodina a přátelé, ale také váš zaměstnavatel. Jste také velmi pracovití a máte silně vyvinutou intuici. 1988277:gallery:true:true
  • Frézie (21.10. - 31.10.)

    frézie
    Autor: profimedia.cz
    I přestože by vás někdo mohl nařknout z povrchnosti, jste také velmi laskaví a milí. Je pravda, že máte tendenci vybírat si partnery a činnosti podle toho, jak jsou na tom finančně, ale vše pramení pouze z vaší touhy žít bezstarostný život, který se bez určité hladiny peněz neobejde. V práci ale dokážete zabrat a svůj plat si zasloužíte. A když se opravdu zamilujete, může mít váš partner klidně jednu kapsu prázdnou a druhou vysypanou.
    http://horoskopy.blesk.cz/vestba/snar
    Autor: blesk.cz
  • Chryzantéma (1.11. - 10.11.)

    chryzantémy
    Autor: shutterstock.com
    Jestli si někdo nedává zrovna malé cíle, pak jste to jednoznačně vy. Celý svůj život míříte ke hvězdám a nespokojíte se s málem. Ostatně, ani nemusíte. S vaší inteligencíí, talentem a schopnostmi by se jen těžko někdo mohl měřit. Jste pracovití, cílevědomí a sami se vzděláváte. Úspěch je pro vás jako vzduch, potřebujete ho k životu. Pokud se ale nedostaví, propadáte depresím. Právě proto potřebujete partnera, který vám zase dokáže vrátit víru v sebe sama.
    http://horoskopy.blesk.cz/pro-zamilovane/test-lasky-podle-jmena
    Autor: blesk.cz
  • Narcis (11.11. - 20.11.)

    narcis
    Autor: profimedia.cz
    Nepostrádáte hrdost a sebejistotu, ale chybí vám cílevědomost a píle. Často se tak spokojte s mnohem menšími úspěchy, než jakých byste byli schopni dosáhnout. Vždy si to ale nějak dokážete omluvit a udělat si z nouze ctnost. Vaše okolí vás má rádo pro vaši pohodovou a nekonfliktní povahu. Vyzařujete pozitivní energii a nikdy nezkazíte legraci.
    http://horoskopy.blesk.cz/taroty/karta-dne
    Autor: blesk.cz
  • Orchidej (21.11. - 30.11.)

    orchidej
    Autor: shutterstock.com
    Pro okolí představujete jednu velkou hádanku. Přestože se tváříte jako ledová královna, pod vaší dobře vykonstruovanou maskou dřímá temperament a nezkrotná vášeň. Máte problém s důvěrou a chvíli vám trvá, než se někomu skutečně otevřete. To vám ovšem nebrání v experimentování a pouštění se do milostných dobrodružství. V zaměstnání naopak dokážete být velmi konzervativní a díky své cílevědomosti dosahujete úspěchu.
    http://horoskopy.blesk.cz/denni-horoskop
    Autor: blesk.cz
  • Chrpa (1.12. - 10.12.)

    chrpa
    Autor: Profimedia.cz
    Nad ostatní vynikáte nejen svými ambicemi, ale také svoji inteligencí. Pokud jich dokážete využít, jste doslova předurčeni k pracovním úspěchům. Nechybí vám totiž intuice a vždy přesně víte, co je potřeba udělat. Dejte si ale pozor, snadno by se vám mohlo stát, že svůj milostný život upozadíte a stanou se z vás nenapravitelní workoholici. Naučte se odpočívat a věnovat čas svým bližním.
    http://horoskopy.blesk.cz/vestba/cinske-stesticko
    Autor: blesk.cz
  • Kalina (11.12. - 20.12)

    kalina
    Autor: profimedia.cz
    V životě to rozhodně nemáte jednoduché, ale bohužel si to ve většině případů způsobujete sami. Pro všechno se lehce nadchnete, ale váš zájem rychle opadá. A protože to platí jak v zaměstnání, tak v lásce, dokážete si nasekat spoustu problémů. Naštěstí ale máte rádi změnu, takže občasné stěhování vám rozhodně nedělá potíž. Jakmile si najdete partnera, který je schopen držet s vámi krok, už s ním pravděpodobně zůstanete.1988277:gallery:true:true
  • Jmelí (21.12. - 31.12.)

    jmelí
    Autor: profimedia.cz
    Jste klidným zrozencem zimy. Tichost a skromnost jsou vašimi nejcharakterističtějšími vlastnostmi a pokud něco rozhodně necítíte, pak je to potřeba na sebe upozorňovat. Opravdu šťastní se cítíte u rodinného krbu, obklopení těmi, které milujete a ideálně ještě pár nejlepšími přáteli. Práci děláte proto, abyste se uživili, naplnění v ní příliš často nenacházíte, ale ani nehledáte. Důležité pro vás je cítit se v zaměstnání v pohodě a vyhnout se stresu, který vám nedělá psychicky, ale ani fyzicky dobře.
    http://horoskopy.blesk.cz/vestba/snar
    Autor: blesk.cz

Autor: brig
Diskuse ke článku
.