Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Číslo vašeho života: Co prozradí datum narození?

Tak trochu jiná matematika: vypočítejte si číslo svého osudu.
21. února 2013 | 11:00

Zajímáte se o numerologii? Pak možná víte, že je to složité umění, kterému se experti věnují celé roky. Nahlédnout do jeho tajů ale můžete i sami! Zeptali jsme se numeroložky Kláry, jak si spočítat a vyložit tzv. životní číslo.

„Se svým osudovým životním číslem se člověk narodí, je s ním spojená karma, jsou tam dané vlastnosti člověka. Udává také jeho možnosti - pracovní, studijní, a tak dále,“ vypočítává paní Klára. Radí také, jak své životní číslo zjistit:

Vypočítáte ho sečtením všech číslic vašeho data narození.

Je-li datum vašeho narození 5.12. 1948, budete počítat takto:

5+1+2+1+9+4+8 = 30 = 3+0 = 3. Vaše životní číslo je 3.

Významy čísel

1
Autor: Shutterstock
Sebevědomí

Lidé pod životní vibrací čísla jedna se vyznačují velice nezávislou a samostatnou povahou, jsou zvídaví a mají rádi změny. Hodně dokáží získat vlastním přičiněním bez pomoci druhých, mají výrazné vůdcovské vlastnosti. Ve vztazích často zaujímají dominantní pozici.

Měli by se naučit stát na vlastních nohou, nebýt na nikom závislí, umět se prosadit. Tito jedinci musí najít své místo na slunci. Toto životní číslo je číslem odvahy, sebedůvěry, inspirace a vůle.

2
Autor: Shutterstock
Síla pocitů

Číslo dvě je číslem duálním. Potřebuje k doplnění partnera, o kterého se může opřít. Tito lidé mají většinou uzavřenější povahu a často se vyhýbají jakémukoli rozhodování. Kvalitní partnerské vztahy a dobrá přátelství jsou v jejich životě důležitá pro jejich vnitřní klid.

Špatně se vyrovnávají se stresem a potřebuji více než ostatní mít kolem sebe pohodu, jinak rezignují na lidské vztahy a utíkají do samoty a přírody, která je pozitivně nabíjí.

3
Autor: Shutterstock
Vnitřní vyrovnanost

Toto číslo přináší mentální činorodost. Trojky bývají tvořivé a inteligentní, jsou také velice družné a pro svou osobní přitažlivost mívají kolem sebe spoustu lidí. Velice rády diskutují a vyhledávají při každé příležitosti komunikaci a propojení s druhými.

Měli by se naučit diplomacii, protože jsou často kritičtí a svým postojem mohou druhým ublížit. Nesnášejí samotu, jsou společenští,rádi cestují a poznávají nové země a lidi.

4
Autor: Shutterstock
Individualita

Zde se rodí lidé praktičtí, mají rádi ve všem pořádek, mohou být konzervativní a vidět věci pouze černobíle. Bývají nesmírně houževnatí a pracovití a mají nadbytek fyzických sil, proto se jim doporučuje nějaký druh sportu pro odreagování.

Mnoha věcem přikládají zbytečně velký význam a trápí se. Měli by se naučit nacházet v životě určitý nadhled. Jestliže jim někdo citově ublíží, dokáží se na dlouhou dobu uzavřít.

5
Autor: Shutterstock
Mnohotvárnost

Důležité je pro tyto jedince pochopit pocit osobní svobody a naučit se s ním nakládat. Neznamená to zbavit se všech omezení, zákazů a autorit, ale naučit se je přijímat. Tito lidé jsou velice aktivní a otevření novým myšlenkám, objevům i filozofiím.

Mají rádi stále nové podněty, a proto hodně cestují. Bývají netrpěliví a v partnerských vztazích nestálí, potřebují nové zážitky, rádi se baví a povinnostem se pokud možno vyhýbají.

6
Autor: Shutterstock
Změna

Šestka je číslo lásky a harmonie, nese v sobě mnohá nadání, proto i lidé šestky jsou většinou pozitivní a přinášejí svou přítomností ostatním radost. Měli by se více než ostatní naučit srovnat své životní priority, přehodnotit svůj přístup k partnerům, ostatním lidem a k práci.

Více než ostatní potřebují zažívat obdiv druhých, společenské a pracovní uznání a především mít hodnotné a láskyplné vztahy. Musí se naučit získat přirozenou sebedůvěru a posilovat vůli.

7
Autor: Shutterstock
Struktura

Je to mystické a posvátné číslo. Sedmičky mají náročnější životní zkoušky, jejich životy nejsou snadné. Jsou velmi přemýšliví, touží proniknout do tajemství života i do tajů své duše a poznat sami sebe a své životní poslání.

S ostatními lidmi nenavazují vztahy lehce, jsou uzavření a podezřívaví, často žijí sami. Bývají to komplikovaní a originální jedinci, pro druhé jsou záhadní a přitažliví.

8
Autor: Shutterstock
Soucit

Lidé narození pod touto vibrací jsou plní energie. Jsou to silné osobnosti, které dovedou učit a vést a také pomáhat ostatním. Osmička je karmické číslo, které ukazuje vyrovnání mezi naším "viditelným" světem a světem duchovním.

Životním cílem těchto jedinců je nalezení rovnováhy mezi hmotnou a duchovní úrovní. Ležatá osmička symbolizuje zákon příčiny a následku, který by lidé narození s tímto číslem měli během života pochopit.

9
Autor: Shutterstock
Přijetí

Toto číslo představuje moudrost, kterou dokážeme získat z našich životních lekcí. "Devítky" mají za úkol porozumět univerzálním zákonům a díky svým znalostem pomáhat a radit druhým. Většina z nich se aktivně zabývá duchovními naukami.

Bývají zodpovědní a je na ně spolehnutí. Jsou ale příliš samostatní a rady od druhých nepřijímají. Dovedou v sobě propojit vlastnosti všech předcházejících čísel, a proto rozumí ostatním.

Autor: E.M.A. Europe, mab