Neděle 30. června 2024
Svátek slaví Šárka, zítra Jaroslava
Polojasno 31°C

Vysoké Tatry pro dva: Tipy pro zamilované páry i ty, co potřebují refresh

27. června 2024 | 09:12

Chcete si užít spoustu romantiky na jediném místě? Vypravte se do Vysokých Tater, které toho párům nabízejí víc, než byste si mysleli. Tady jsou námi ověřené čtyři tipy.

1. Poprad: Wellness plné skrytých koutů

Pokud do popradského akvaparku pojedete ve dvou, nechte si dostatek času pro jejich velkou dvoupodlažní wellness zónu. Svlékněte plavky, zabalte se jen do prostěradla, užijte si voňavé sauničky (nás nejvíc bavila eukalyptová, která člověka opravdu "protáhne") a pak sejděte o poschodí níž. Tady, v potemnělé místnosti, najdete relaxační bazén s různými tryskami a perličkami, hlavně tu ale objevíte intimní zákoutí, která jsou tak trochu stranou...

Co tu dělat dál: Tatranská električka a horský likér

Jestliže chcete akčnější program, nasedněte na Tatranskou električku a vypravte se do hor. Díky tomuto vláčku, který propojuje Poprad s velkými tatranskými středisky a vede až na Štrbské pleso, totiž vůbec nemusíte startovat auto. A na výletě si pak oba vychutnáte Tatranský čaj, což je zdejší velmi populární likér. Jen to s ním nepřežeňte, ten nejsilnější Tatratea má totiž 72 procent alkoholu.


V Tatrách se můžete svést také roztomilou historickou električkou. Jezdí v letní sezóně o víkendech.
Autor: archiv firem

2. Stará Lesná: Vychutnejte si Tatry z vířivky na střeše

Hotel Horizont ve Staré Lesné se kromě pěkného wellness s bazénem a sauničkami může pochlubit i jednou specialitu. Na střešní terase mají vířivku a prosklenou saunu, takže můžete relaxovat s úžasným výhledem na Vysoké Tatry. Tato zóna je na objednání, hodina vyjde na 100 EUR na hodinu (2 až 6 osob) a otevřeno mají od 10 do 22 hodin. Takže si to tu můžete užít i po tmě.

Co tu dělat dál: Romantika na Štrbském Plese

Vypravte se do nejvýše položeného tatranského střediska Štrbské Pleso. Na tomto nejznámějším slovenském ledovcovém jezeře si pak můžete udělat romantickou projížďku na pramici. Čtyřicet minut na menší loďce (max. 3 osoby) vyjde na 23 EUR. Na přání vám dokonce připraví i loďku s proskleným dnem nebo dokonce svatební člun.

Z vířivky na střeše budete mít luxusní výhled.
Autor: Marek Hajkovsky

3. Bešeňová: Saunové rituály se slovenskou hudbou

Ve vodním světě Bešeňová se naložte do léčivé termální vody a pak si určitě zajděte na saunový rituál s těmi nejlepšími saunovými mistry. Novinkou této sezony je saunový ceremoniál zaměřený na slovenskou hudbu, zvyky, tradice a vůně. Párkrát do měsíce tu také pořádají Noc saunových rituálů. A pokud preferujete adrenalin, v Bešeňové mají nejdelší tobogán na Slovensku. Měří 212 metrů.

Co tu dělat dál: Do hor i k tatranskému moři

Bešeňová je ze všech stran obklopená horami, máte tu nadosah Vysoké i Nízké Tatry i Velkou Fatru, takže možností, kam na výlet, je bezpočet. Pokud chcete pokračovat v relaxu, navštivte ještě další tatranský vodní park - nedalekou Tatralandii - kde se ponoříte nejen do termálů, ale i do blahodárné slané vody, která se svým složením blíží Jaderskému moři.

Thermály v Bešenové jsou obklopené horami.
Autor: archiv firem

4. Lomnický Štít: Když chcete něco "wow"

Návštěva 2634 metrů vysokého Lomnického štítu, kam se dostanete unikátní visutou lanovkou (jízda se rezervuje), je povinností. Na druhém nejvyšším vrcholu Slovenska lze navíc i přenocovat. Se svojí polovičkou tu - odříznutí od světa - budete pozorovat hvězdy, vychutnávat si drink i opravdové ticho. Dovedete si představit něco romantičtějšího? Cena kolem 1 tisíce eur za pokoj odpovídá tomu, že jde o zážitek, který si běžný smrtelník dopřeje ke speciální příležitosti nebo ho dostane jako dárek třeba ke zlaté svatbě. Napadá vás lepší místo pro restart letitého vztahu?
Náš tip: Noc na Lomnickém štítě plánujte s předstihem, je o ni totiž velký zájem. Dostupné termíny najdete ZDE.

Co tu dělat dál: Objevte Tatranskou magistrálu

Pokud jste se na toto horské přenocování dokázali sbalit  minimalisticky, vypravte se rovnou poté, co vás po snídani visutá lanovka odveze dolů na Skalnaté pleso, na horskou túru. Nádherná trasa vede po Tatranské magistrále a kolem vodopádů Studeného potoka na Hrebienok. Odtud se pak zubačkou a Tatranskou električkou dostanete zpět do Tatranské Lomnice, kde jste nechali auto. Tato túra je hlavně z kopce, klesání po typických kamenitých chodnících dá ale zabrat. Je proto vhodnější pro lidi, kteří už mají s turistikou nějaké zkušenosti.

Výlet visutou lanovkou na Lomnický štít je povinností.
Autor: Marek Hajkovsky

Autor: taj
Video se připravuje ...