Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kam na výlet? Ekofarma Bošina přibližuje zemědělství dětem i dospělým a navíc se tu skvěle najíte

18. června 2019 | 16:00

V České republice každoročně rostě zájem o ekologické zemědělství a s tím spojený prodej biopotravin. Jak to ale na takové bio farmě vypadá? Na to se můžete podívat například na rodinné biofarmě Ekofarma Bošina, která je přístupná veřejnosti a snaží se přiblížit život a hospodaření dětem i dospělým.

Abyste Ekofarmu navštívili, budete se muset vypravit do okolí Broumovských a Teplicko - Adršpašských skal. Farma je přístupná veřejnosti a snaží se přiblížit život a způsob hospodaření.

Pro děti je připraven speciální program, kdy se seznámí zábavnou a praktickou formou s hospodářskými zvířaty, péčí o ně, výrobou krmení nebo se zemědělskou technikou a zemědělskými plodinami. Dospělí se zase dozví informace o provozu farmy, zpracování masa nebo mohou s dětmi strávit příjemný čas jen tak mezi zvířaty.

Co se eko chovu týče, farma se specializuje na chov a křížení masného skotu plemene Salers a chovem prasat plemene Mangalica. Doplňkovým chovem je pak drůbež. Součástí komplexu je také Dětská farma, kde najdete další druhy hospodářských zvířat.Největší předností je vlastní chov, ale také vlastní porážka, která zajišťuje etické zacházení se zvířaty a přímý prodej z farmy konečnému zákazníkovi.

Pokud patříte mezi lidi, kteří mají všechno rádi ověřené, pak můžete být v klidu. Ekofarma Bošina je držitelem certifikátu na bioprodukty kontrolní organizace KEZ a certifikátu Broumovsko regionální produkt. V roce 2015 navíc obsadila 4. místo v soutěži Farma roku.

Všichni návštěvníci mají možnost ochutnat farmu všemi smysly, a to nejen při Farmářských slavnostech, odborných i laických exkurzích nebo zážitkovém vyučování, ale i při běžném nákupu masa. Jak to na ekofarmě Bošina vypadá se můžete podívat ve videu:


Autor: red
Video se připravuje ...