Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kam na víkend: Dyzajn market nebo bruslení na střeše

  • 16. prosince 2016 | 10:52

    Poslední příležitost, jak nakoupit krásné dárečky od šikovných designérů na náměstí Václava Havla v Praze, kde můžete při té příležitosti zapálit svíčku v den výročí jeho úmrtí. Pokud si chcete raději zasportovat, můžete si zabruslit na střeše obchodního centra Harfa.

  • Dyzajn market zima


    Autor: Dyzajn market
    Nadcházející třetí adventní víkend vás opět zve k prohlížení i nákupům originálních kousků od "180 dyzajnérů". Vše je obohaceno o neopakovatelnou vánoční atmosféru u tak krásných budov, jakými jsou Národní divadlo či Nová scéna.
    Byli jste již nakupovat v obchodních domech? Procházeli jste se centrem Prahy a snažili se užít si předvánoční čas? Setkali jste se s přáteli nebo se tlačili pod vánočním stromem na Staroměstském náměstí?

    Video se připravuje ...
    Česká móda: Olé made of stars je styl a sladí vás i s vaším mrňousem • VIDEO: Adam Balažovič

    U nás tedy také během prvního adventního Dyzajn marketu nebylo úplně vymeteno, ale i tak zde bylo místa k pohybu dostatek, a navíc nikde jinde se vám nemůže věnovat tolik "dyzajnérů", autorů a tvůrců na jednom místě jako zde. "Vůně svařáku a nepřeberných lahůdek z výběrové food zóny se linula celým náměstím, a co se teprve linulo z pódia… Melodické tóny ukulele navodily tu správnou atmosféru, do pohádky vás doslova vtáhli dřeváčci na provázcích a nakonec nějaká ta koleda také zazněla,” vypráví Martin Winter, jeden z organizátorů akce.

    Video se připravuje ...
    Česká móda: Vyrazte ven v indiánské čelence, odvaha se vyplatí! • VIDEO: Adam Balažovič

    A co bude o tomto víkendu jinak?
    Pokud jste jeden z těch, kdo již na Dyzajn marketu zima byli, klidně se stavte podruhé. Pokaždé tu totiž najdete něco nového, co minule nebylo. Můžete se těšit na obměnu přibližně poloviny "dyzajnérů" i kulinářů z food zóny. Tentokrát si třeba nechte osladit život makronkami sweeties či palačinkami od Galetky. Na pódiu vás přivítají Buchty a loutky s premiérou pohádky Sůl nad zlato na motivy pohádky Boženy Němcové. Blanka Fišerová představí svou novou knihu s nelehkým tématem, avšak plnou naděje a optimismu. Sugarcutes, dámské vokální kvarteto, předvede, jak vytvořit melodii bez pomoci jediného hudebního nástroje – kromě lidského hlasu.

    Video se připravuje ...
    Česká móda: City folklor si nebere servítky • VIDEO: Adam Balažovič

    A ani na pomoc potřebným Dyzajn market nezapomene. Koupí křišťálové vánoční ozdoby u stánku Světlušky podpoříte nevidomé a těžce zrakově postižené. Domácí hospic Cesta domů bude mít připravené dárky, které udělají radost hned dvakrát. Vašim obdarovaným i těm, kdo pečují doma o své nejbližší, kteří umírají.

    Video se připravuje ...
    Česká móda: Vystupte z řady s pestrými motýlky od Bubububi ties • VIDEO: Adam Balažovič

    Kdo by chtěl zapálit svíčku, a tím v den výročí úmrtí uctít památku Václava Havla na stejnojmenném náměstí, může přijít také. Sochy srdcí od Kurta Gebauera jsou tu pro všechny a vstup na Dyzajn market je zdarma. Navíc “dog friendly” a z Ostrovní ulice bez bariér.

  • Bruslení na střeše


    Autor: Istock Photo
    Návštěvníci Galerie Harfa si mohou zpestřit nakupování i trochou zimního sportu. PRE ARENA je již tradičně umístěna pod širým nebem přímo na střeše obchodního centra. Z bruslení se tak stává zcela jedinečný zážitek s neopakovatelnou atmosférou.
    Veřejné bruslení probíhá každý den od 15.00 do 18.30. Na romantické noční bruslení při lampách můžete se svým protějškem zajít každou sobotu od 19.00 do 20.30. Pokud je vašemu dítku méně než 10 let a ještě si není zcela jisté v jízdě na bruslích, můžete se s ním přijít učit každý den od 13.00 do 14.30, kdy je led vyhrazen pro děti s doprovodem. Děti do 150 cm a jejich nebruslící doprovod mají vstup na ledovou plochu zcela zdarma. Cena pro větší děti i pro dospělé je 50 korun. Vstupenky jsou k zakoupení na info stánku v přízemí Galerie Harfa.
    Pro návštěvníky je po celou otevírací dobu připravena také půjčovna bruslí hned vedle kluziště. Dětské brusle si zde můžete zapůjčit za 30 korun, za ty pro dospělé zaplatíte 60 korun.

  • Balení dárků s Armádou spásy

    Autor: Armáda Spásy
    Slyšeli jste už o japonské balicí technice furoshiki? Tip, jak originálně zabalit dárek do oblečení či kusu látky, a ještě u toho pomoci potřebným, přináší ReShare Store Armády spásy. Butikový obchod s použitým oblečením rozbalí svůj pop-up stánek s vánočním balicím servisem v sobotu 17. prosince 2016 v pražském OC Nový Smíchov.
    Papír s vánočními motivy, nůžky, lepicí páska a mašle nejsou jedinou variantou, jak zabalit dárky pod stromeček. Co to letos zkusit pojmout trochu kreativněji a zároveň pomoci tam, kde je to třeba? Neotřelou inspiraci tedy přináší ReShare Store – butikový obchod s oblečením z druhé ruky, který patří mezi dobročinné aktivity Armády spásy.

    Balicí technika furoshiki je nápaditou a hlavně ekologickou a udržitelnou formou, jak zabalit dárek do oblečení či kusu textilu. Tato technika kombinuje vázání, skládání a točení látky a výsledek je opravdu velmi efektní. „Jsme moc rádi, že oblečení z ReShare Store najde své originální uplatnění právě o vánočních svátcích, které většinou secondhandům příliš nepřejí,“ uvádí Mgr. Pavla Vopeláková, tisková mluvčí Armády spásy, a dodává: „Furoshiki je ideálním prostředkem, jak v oblečení z druhé ruky najít jeho vánoční smysl a funkci a především jak díky němu pomoci dobré věci.“ Protože jsou Vánoce časem, který přímo vybízí k dobrým skutkům, pořiďte si oblečení k zabalení svých dárků přímo z obchodu ReShare Store. Částka, kterou na oblečení vynaložíte, nezajistí radost jen vám a vašim blízkým, ale také všem potřebným, které Armáda spásy již desítky let podporuje.

  • Lemarket


    Autor: Lemarket
    V pražské galerii Mánes se tak od 17. do 18. prosince představí nejen Wooden-land, ale také dalších 99 značek. Mezi nimi se objeví značka CLASP´PIN. Ručně vyráběná stylová zavazadla a módní doplňky vznikají od A do Z v rukou Jiřího Salače v malebných brdských lesích. CLASP´PIN využívá ve své výrobě přírodní kůže a bavlněné plátno, které získávají na originalitě samotným procesem užívání, a jsou tak ideální volbou pro ty, kteří oceňují nadčasový design.
    Kouzelný příběh je spojený i se značkou Meadows. Vše začalo více než 100 let zapomenutou formou, kterou objevila zakladatelka značky Vladimíra ve starobylé české sklárně. Vznikly tak vonné svíčky v unikátním ručně foukaném skle s jedinečnou strukturou, které při zapálení propouštějí magické světlo. Při výrobě používá Vladimíra čistě přírodní sójové vosky, vůně pak připomínají voňavé louky a rozkvetlé zahrady.
    Sobota: 10.00 až 21.00, neděle: 10.00 až 19.00
    Vstup: 70 Kč
    Děti do 10 let a senioři nad 60 let vstup zdarma.

     

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...