Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Český design: Kde najdete spoustu originálního oblečení, šperků i doplňků na jednom místě?

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič
27. září 2016 | 13:05

Nádvoří pražského Národního divadla je krásnou kulisou pro již tradiční Dyzajn market. Proběhl minulý víkend a bylo opravdu na co se dívat. Ač jsou ceny produktů od oblečení přes šperky až po tašky či nádobí vesměs přijatelné, nabídka je tak velká, že peněženka je stejně v ohrožení. Letos nás čeká ještě zimní edice v dvojitém vydání. A rozhodně bude z čeho vybírat! 

Ředitelka Dyzajn marketu Terezie Tunková moc dobře ví, kolik je za takovou legrací práce. Jelikož pořádá se svým týmem akci pětkrát do roka, má na přípravu každého festivalu sotva tři měsíce. Také má velký přehled o tom, kolik šikovných lidí je v České republice, a zajímavá jména přivádí i ze Slovenska. 

Sama jsem měla chuť koupit si nějaký pěkný kousek snad u každého stánku. Jak to má s nakupováním na vlastním festivalu paní ředitelka? „Záleží na tom, kolik mám času na to, si to všechno projít. Většinou několik tisíc padne,“ přiznala Terezie. Pokud jste nestihli na Dyzajn market zavítat minulý víkend, nebojte se, další možnost budete mít o víkendech 10. až 11. a 17. až 18. prosince, opět na piazzettě Národního divadla. Nebo zavítejte do pražského obchůdku Dyzajnoff, který má otevřeno každý den, kromě neděle!