Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jak zvládnout vánoční úklid co nejrychleji? Jděte na to chytře!

Jděte na úklid chytře, nechcete se při něm přeci zbláznit.
17. prosince 2013 | 14:30

Není potřeba mít doma uklizeno jako v nemocnici, tak aby se dalo jíst i z podlahy, Vánoce jsou přeci svátkem klidu a pohody. A k tomu stres s úklidem příliš nepatří. Proto na úklid vyzrajte jednoduše a chytře, ke spokojenosti vás i vašeho okolí.

Co nepotřebujete, schovejte
Není čas na hrdinství, proto všechno, co zrovna nepotřebujete, co se povaluje všude po židlích a po stole, schovejte do úhledných boxů a krabic a schovejte do polic. Čím hezčí krabice si pořídíte, tím méně vám budou vadit a překážet.

Nezapomeňte utřít prach
Utřený prach, to je skoro polovina úspěchu. Záležet si dejte hlavně na plochách, které jsou dobře viditelné a v zorném poli příchozích návštěv. Ty ostatní plochy, jako jsou vršky skříní, můžete klidně nechat být. Stejně tak si dejte záležet na naleštění zrcadel, baterií u umyvadel a také televizoru.

Domácí úklid je stres, na který se snad žádná žena netěší...
Autor: profimedia.cz
Vyluxujte celý byt
Na luxování si dejte záležet, aby se vaší návštěvě nestalo, že se jí ponožky obalí srstí vašeho zvířecího miláčka nebo si zarazí do chodidla nějaké smetí. Nakonec vytřete a naleštěte podlahu.

Vykašlete se na mytí oken a dejte důraz na závěsy
Možná, že vám v mládí kladli na srdce, že na Vánoce musíte mít umytá okna, ale pro svůj klid se na tuto činnost vykašlete. Místo pracného leštění oken, které stejně zmizí s prvním sněhem nebo deštěm, raději jen otřete rámy a parapet od prachu a vyperte záclony a závěsy, které dekoračně naaranžujte. Nikdo si pak v pošmourném počasí nevšimne, že jste okna neumyli.

Únavné domácí práce si můžete usnadnit osvědčenými babskými radami
Autor: profimedia.cz
Ukliďte jen něco
Zabývat se úklidem šatny, spíže nebo jiných místností, kam chodíte málokdy a návštěva vám tam rozhodně nepoleze, je ztráta času. Vyšperkujte jednu místnost, kterou slavnostně vyzdobte, ukliďte kuchyni, trochu pokliďte dětem pokojíček a umyjte záchod, umyvadlo a vanu. Tím ostatním se nezabývejte a raději si  zajděte na masáž, dejte si něco dobrého a s partnerem si užívejte relax a sami sebe. To je totiž mnohem důležitější než to, jestli máte uklizeno.

Přenechejte to odborníkům
Nestíháte, ale přesto vás trápí, že váš byt nebude na Vánoce jako klícka a děsíte se návštěvy všetečných příbuzných? Nejjednodušším řešením je pozvat si na úklid profesionály. Služba, kterou si už dávno nemusejí dopřávat jen ti nejbohatší, vám ušetří čas, starosti i námahu.

Video se připravuje ...