Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tomu neuvěříte! Chlapec (9) miluje úklid, jeho vášní je vysávání

10. listopadu 2013 | 06:00

VIDEO: Děti obvykle domácí práce zrovna nemilují. To však není případ malého Harryho Burrowse, který se v úklidu svého pokoje přímo vyžívá. A pořídil si na něj rovnou skoro padesát vysavačů.

"Sám nevím, proč jsem si zrovna vysavače tak oblíbil. Možná proto, že je můj dědeček Derek elektrikář," prozradil Harry anglickému deníku Daily Mail.

Protivný zvuk zapnutého vysavače si tenhle chlapec oblíbil už jako miminko. Dokonce při něm usínal, stejně jako jiné děti při zpěvu ukolébavky.

"Všimli jsme si, že usne i když vysávám přímo u něj, ale jakmile je v domě ticho, okamžitě začne plakat a křičet. A tak jsme prostě vedle něj zapnuli vysavač pokaždé, když jsme chtěli, aby spal," prozradila maminka Sarah (37).

Svůj první vysavač Henry dostal ke čtvrtým narozeninám. Teď už jich ve své sbírce má více než čtyřicet.
Autor: profimedia.cz

Tyhle užitečné spotřebiče ho natolik fascinují, že je dokonce začal sbírat. Ve svém pokojíčku už jich má více než čtyřicet.

Nechybí mezi nimi takové rarity, jako je Electrolux z roku 1930, se kterým se dokonce zúčastnil soutěže o nejstarší funkční domácí spotřebič.

"Můj nejoblíbenější je Dirt Devil z roku 1960, protože je úplně nejlepší na odstraňování chlupů našeho Jack Russell teriéra z mé oblíbené bundy," prozradil Harry.

Navíc je Harry také hrdým majitelem tří mechanických vysavačů z minulého století, ten nejstarší je dokonce z roku 1900, Electrolux z roku 1940 a Hoover Junior z roku 1960.

Henry vysávání přímo zbožňuje. Zvuk vysavače ho uspával už když byl malé miminko.
Autor: profimedia.cz

Každou libru z kapesného si tenhle milovník techniky dává stranou a šetří na další zajímavý kousek. Na aukčním portálu má dokonce účet nastavený tak, že mu přijde oznámení pokaždé, když někdo nabídne k prodeji nějaký vysavač. "Rád bych si teď pořídil model Kirby z roku 1960," říká Harry.

"Své vysavače miluje a teď projevil zájem i o sekačky na trávu. Aspoň vím, že nikdy nebude mít špinavý dům a vždycky bude mít posekaný trávník," dodává Sarah, která je na syna pyšná.