Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Bydlení podle horoskopu: Lvi milují luxus, střelci ložnici

Správné bydlení je pro kvalitu života, zdraví a pohodu stejně důležité jako zdravá výživa, správný životní styl nebo oblékání.
25. října 2012 | 13:48

Zařizujete se? Uvažujete o změně nábytku? Vyberte si interiér podle znamení, ve kterém jste se narodili. Astrologové tvrdí, že jen tak můžete být opravdu spokojeni. Náš horoskop vám pomůže.

Štír (24.10. – 22.11.)

Rád se obklopuje černou bílou. Byt lidí, kteří se v tomto znamení narodili, musí být zařízený v poklidném stylu, nejlépe v černobílé kombinaci, ideálně s červenými doplňky. Důležitý je také pohodlný nábytek, žaluziím a těžkým závěsům by se Štíři měli spíš vyhnout. Dělá jim dobře pocit volnosti a příjemného proudění vzduchu.

Střelec (23.11. – 21.12.)

Nepotřebuje vůbec ložnici. V jeho bytě vládnou většinou oranžové a žluté barvy, které vyzařují teplo a dobrou náladu. Byt by měl být natočený na jih nebo jihovýchod, nejlepší je s velkým obývacím pokojem. Střelci jsou ochotni tento prostor zvětšit i na úkor ložnice – jsou totiž společenští, milují život, hudbu, masivní nábytek, vůni lesa a eukalyptu.

Kozoroh (22. 12. – 20.1.)
Bio krby spalují biolíh, nepotřebují tedy komín a vy si tak můžete dopřát pohled do plamenů třeba i v paneláku.
Autor: istock.cz

Miluje relaxaci u ohně. U tohoto znamení platí více než u jakéhokoli jiného – můj dům, můj hrad. Potřebuje intimitu, byt zařízený v konzervativním stylu, dřevěný nábytek, výrazné dekorace, odstíny fialové a vůni levandule. Byt by měl být situovaný na jih.

Vodnář (21.1. – 20.2.)

Je velmi originální, potřebuje hodně volného prostoru pro pocit volnosti, lehkosti a svobody. V bytě by neměl chybět velký jídelní stůl. Vodnář má rád přírodní motivy a materiály. Jeho dominantou je kuchyň a pohodlná pohovka na sezení. Vyhovuje mu východní a jižní strana. Rád se obklopuje množstvím květin, miluje teplé barvy a opiové vůně.

Vodní fontána z mozaiky vypadá půvabně.
Autor: Sylva Šporková, ANAGRAM a profimedia.cz
Ryby (21.2. – 20.3.)

Ty rozhodně neurazí vodní fontána, vodu milují ve všech podobách. Skvostem v interiéru by pro ně bylo umělé jezírko. Chybět by neměla jasmínová vůně, nebo odér mořské soli. Nemají rády kov a umělou hmotu. Nejvhodnější barvou je pro ně bílá, naopak je dráždí šedivá a červená.

Beran (21.3. – 20.4.)

K životu se mu hodí červená barva a potřebuje místo, kde může lenošit. Má rád i pastelové tóny, upřednostňuje nábytek s čistými a jasnými konturami. Beran citlivě reaguje na severní stranu – jeho ložnice by rozhodně neměla být otočená tímto směrem.

Býk (21.4. – 21. 5.)

Býk má ve velké oblibě kuchyni, která by měla být otočena nejlépe na východ. Snídaně s ranními paprsky mu dělá hodně dobře na duši. Má rád pohodlí, teplé a měkké tvary, teplé odstíny žluté s hnědé barvy s výrazným kontrastem bílé.

Blíženci (22.5. – 21.6.)
Jak na barvy v bytě
Autor: profimedia.cz

Blíženci bývají velmi společenští, mívají hodně přátel, proto se u něj opravdu využije pokoj pro hosty. Miluje pastelové, teplé barvy, veselé obrazy. Byt by měl být vzdušný, jednoduše zařízený, orientovaný na východ.

Rak (22.6.- 22.7.)

Raci rádi budují klasická rodinná sídla. Mají rádi ostré hrany, dřevo a jiné přírodní materiály, květinové vzory, živé květiny… V bytě milují vůni fialek a růží. Rakovi se sice nejlépe usíná s hlavou obrácenou na sever, ale byt by měl mít natočený spíš na jih.

Moderní koupelnu skvěle doplňuje zrcadlo s něžným motivem, Geberit
Autor: archiv firmy
Lev (23.7. – 22.8.)

Jeho byt by měl být zdrojem vitality a zdraví, měl by být vzdušný a vzbuzovat pocit volnosti. Nemá rád „přeplácanost“, raději volí pár kusů luxusního nábytku a originální artefakty. Dominovat by mělo dřevo, sklo, hodně světla. Svítilny má Lev hodně rád, miluje i svíčky. Jeho slabostí jsou velké koupelny a vůně jasmínu.

Panna (23. 8. – 22.9.)

Panny mají rády ruční práce a byt, který je zařízený nábytkem a vyzdobený dekoracemi a jinými ozdobami, které si sami vyrobí. Naopak nesnášejí věci z plastu nebo z kovu. Centrem domácího života je pro Panny krb.

Váhy (23.9. – 23.10.)

Váhy potřebují pocit jedinečnosti a originality, milují krásu, barevnost, vůni, kvalitu. Potrpí si na těžké závěsy, krajkové záclony, orientální i květinové vzory, tyrkysové odstíny, tlumená světla a velká zrcadla. Nevadí mu ani ostré hrany kvalitního nábytku.

Autor: sia
Video se připravuje ...