Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Geopatogenní zóny nám znepříjemňují život. Víme, jak s nimi zatočit!

Narušení biopole organismu má vliv i na celkovou obranyschopnost proti různým zdravotním i duševním potížím. Lidé i zvířata jsou v nepohodě, nervózní a při delším pobytu v takovém prostředí hrozí i vážné zdravotní problémy.
27. srpna 2012 | 16:08

Zdravotní problémy, bolesti hlavy, špatný spánek, neklid, snížená obranyschopnost, autonehody – to vše může být vliv působení geopatogenních zón.

Co jsou geopatogenní zóny a proč mohou být příčinou našich zdravotních těžkostí? Jak se dají odstranit a co všechno nám může pomoci omezit nebo zlikvidovat jejich vliv?

Jsou to vlastně poruchy

Geopatogenní zóny jsou výsledkem poruch elektromagnetického vlnění. Elektromagnetické pole má příčné vlnění, které můžeme měřit. Elektrická
a magnetická složka je kolmá na směr šíření. Když je ale v zemi nějaká anomálie, elekktromagnetické pole mění svou strukturu, vzniká podélná složka, která „biopole“ člověka nebo i zvířete dokáže rozkládat. Tím se zhorší jejich zdravotní stav.

Pes
Autor: profimedia.cz

Vliv na imunitu

Narušení zmíněného biologického pole organismu má vliv i na celkovou obranyschopnost proti různým zdravotním i duševním potížím. Lidé i zvířata jsou v nepohodě, nervózní a při delším pobytu v takovém prostředí hrozí i vážné zdravotní problémy.

Jak se dá zjistit a změřit narušené pole?

Přestože neexistují fyzikální metody, které by mohly jednoznačně změřit geopatogenní zónu, přece se dají odhalit. Psychotronici používají například proutky nebo virgule. Je to prý velmi jednoduché.

678214:gallery:true:true„Vezmete si do ruky proutek, držíte ho ve vodorovné poloze a chodíte s ním po místnosti. Když je pole narušené, dochází ke stažení svalstva na rukou i na nohou a proutek se zvedne,“ vysvětluje psychotronik Andrej Sandor.

Je to jen fyzika

Mnozí skeptikové se podobným metodám posmívají a považují je za nesmysl. „Všechno je jen fyzika a biofyzika. S ezoterikou a nějakými nadpřirozenými věcmi to nemá nic společného. Určitým rezonančním způsobem umím dát zmíněnou ‚neharmonii‘‚ ‚nehomogenitu‘ pole do vyrovnaného stavu,“ vysvětluje odborník.

 „Konkrétně jde o rezonátory buzené elektromagnetickým polem. Ty pole usměrní, způsobí jeho polarizaci,“ dodává.

Syndrom "nemocných objektů

Kancelář
Autor: profimedia.cz

Geopatogenní zóna působí také i jako negativní faktor pracovního prostředí. V kancelářích strávíme hodně času, a proto bychom se tam měli cítit dobře. Většina dobře zajištěných velkých firem si velmi dobře uvědomuje, že jejich zaměstnanci potřebují pracovat v prostředí, které jim neškodí.

Proto se jim v drtivé většině daří zařídit pro ně optimální podmínky. Horší je situace na pracovištích, kde se lidé tísní ve fyzicky i psychicky nevhodných prostorách.

„Automaticky tím klesá produktivita práce, lidé častěji marodí, obecně se pak zvyšuje i fluktuace. Proto se v zásadě vyplatí investovat do interiérů, kde lidé můžou podávat pracovně optimální výkony,“ říká psycholožka Simona Králová.

Už v úterý vám prozradíme, jak to udělat, aby na vás geopatogenní zóny neměly tak negativní vliv. Provedené vědecké výzkumy totiž potvrdily, že dlouhodobý pobyt nad rušivou zónou může dokonce vyvolat různé choroby.

Autor: Silvie Risová, Klena
Video se připravuje ...