Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Kopie maminky a miláček lidu: 6 věcí, které jste nevěděla o princezně Charlotte

  • Princezna Charlotte je oblíbenkyní příznivců královské rodiny
    11. května 2023 | 06:00

    I když od královské korunovace už uběhlo pár dnů, velká část Britů je stále v myšlenkách u uplynulého víkendu. Největšími miláčky lidu se během slavnostní události stali především potomci Kate a Williama včetně čerstvě osmileté princezny Charlotte. Ta rozdávala úsměvy na všechny strany a mnozí ji přirovnávali k její mamince, s níž sladila i stejný styl oblečení. Nedávno navíc unikly i některé detaily ze soukromí roztomilé rodinky, včetně Charlottiny přezdívky i jejího prvního slova. Co jste o princezně Charlotte možná nevěděla?

  • Všeříkající domácí přezdívky

    O tom, že má Charlotte velice hezký vztah s rodiči, svědčí i její dvě přezdívky, kterou pro ni William a Kate vymysleli. Aby dali své dceři více najevo, co pro ně znamená a jakou náklonnost k ní chovají, používá Kate v soukromí k jejímu oslovování pouze zdrobnělou část jejího jména. Říká jí Lottie. William pak pro svou dceru Charlotte dokonce vymyslel další jméno, aby tím vyjádřil, jak moc ji má rád. Říká jí totiž francouzským jménem Mignonette, což v překladu znamená roztomilá.

    VIDEO: Zavzpomínejte na dojemné okamžiky královské korunovace. Jak to slušelo královským potomkům? Podívejte se:

    Video se připravuje ...
    Korunovace královskýma očima: Rozjařená Charlotte i Kate

  • Její první slova mířila k Williamovi

    O tom, že je princezna Charlotte tatínkovou holčičkou, není žádných pochyb. Veřejnosti to v roce 2016 dokázalo i její první slovo, které během turné Williama a Kate po Kanadě směřovalo právě k Williamovi. Teprve šestnáctiměsíční Charlotte tehdy na dětské párty neskrývala své nadšení z balonků a tematické výzdoby. Když se jich dotkla, nahlas před všemi zavolala na svého otce: „Pop!“ (Taťka — překlad.) A později pak také „dada“, čehož si s radostí všimla většina přítomných.

  • Malá zahradnice

    Malá Charlotte ovšem není jen uhlazenou princeznou v dokonale upravených šatičkách a drdůlcích. Se svou babičkou Carole, která je maminkou princezny Kate, a se dvěma sourozenci tráví nejčastěji volné chvíle na zahradě, kde jí prý hodně pomáhá. Všechny tři děti mají dokonce připravené vlastní zahradní náčiní, aby mohly hned po příchodu na návštěvu k babičce začít pracovat. Jak poznamenala Carole Middleton, vede tím svá vnoučata k ochraně přírody: „Je důležité, aby děti vyrůstaly s respektem k přírodě, kromě toho jim zahradničení umožňuje se trochu zabahnit, což se jim jako všem dětem líbí.“

  • Mluví španělsky a umí mnoho druhů sportu

    Podle zdrojů blízkých královské rodině je princezna Charlotte výborná ve španělštině. Zásluhu na tom má pravděpodobně její první chůva Maria Teresa Turrion Borrallo, která pochází ze Španělska. Malá dívenka si s ní údajně neváhá sebevědomě povídat cizím jazykem. A to není zdaleka vše. Charlotte prý ovládá celou řadu sportů. Mezi nimi jsou například gymnastika i tenis, který podle zdroje blízkého královské rodině s přirozenou lehkostí hraje už od dvou let, kdy na něj byla zapsána.

  • Ráda vaří

    Charlotte se svými sourozenci ráda tráví čas také v kuchyni. Podle Kate všichni tři společně vaří. Jedním z chutných pokrmů, které svým rodičům společně zvládli královští potomci připravit, prý byly sýrové těstoviny. O práci se už teď dokážou spravedlivě rozdělit. „Jeden zamíchá mouku, druhý přidá mléko a máslo. A kromě těstovin dělají ještě třeba saláty a tak,“ vyprávěla hrdá maminka Kate.

  • Na kontě má už teď obrovské jmění

    I přes to, že Charlotte jakožto druhorozený potomek princezny Kate a prince Williama není přímým následníkem trůnu, je už nyní majitelkou pohádkového jmění. To údajně činí kolem 3 miliard liber. Zajímavé je, že oproti jejímu staršímu bratrovi Georgeovi je to o něco více. Ten měl mít v roce 2020 na kontě „pouze“ 2,4 miliardy liber. Je to způsobeno mimo jiné tím, že malá dívka, která mnohým fanouškům připomíná svou prababičku královnu Alžbětu II., vydělala hodně peněz díky obrovské podpoře fanoušků při propagaci různých produktů, doplňků a značek oblečení.

Autor: Tereza Brožová
Diskuse ke článku
.