Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Hollywood trpí suchem, ale celebrity vodou nešetří! Kdo má nejzelenější trávník?

11. května 2015 | 14:34

Už čtvrtým rokem se Kalifornie potýká s obrovským suchem a zásoby vody se dramaticky snižují. Bohatí a slavní obyvatelé Los Angeles ale nemíní s vodou šetřit. Zalévají své zahrady, aby dosáhli krásných zelených trávníků. Fotograf John Chapple se nedávno rozhodl sídla slavných zdokumentovat z vrtulníku a poukázat na to, že je nejhorší sucho v historii země vůbec nezajímá.

Obyvatelé celé Kalifornie ruší své bazény, sprchují se co nejméně a své trávníky nechávají vyschnout proto, aby ušetřili co nejvíce vody. Toto ale neplatí pro některé prominentní obyvatele Los Angeles. Pokuta 100 dolarů (2 500 korun) za plýtvání vodou pro ně totiž nic není. Berou to jako poplatek za udržování zelených trávníků.

Mezi nejhorší „plýtvače“ patří Kim Kardashian s Kanyem Westem, Jennifer Lopez a Petra Eccelstone. Kim Kardashian přitom nedávno prohlašovala, že si kvůli úsporám vody myje vlasy jednou za pět dní. Také její sestra Khloe si proti sobě poštvala některé sousedy, kteří se musí dívat na její stále svěží zahradu, zatímco z té jejich se stává vyprahlá poušť. Zpěvačka Barbra Streisand, která se dříve angažovala v problematice ochrany životního prostředí, také šokovala svěží zahrádkou. Její mluvčí sice uvedla, že zpěvačka snížila spotřebu vody v posledních měsících na polovinu, ale její plný bazén a trávník tomu moc nenasvědčují.

Naopak herečka Jennifer Aniston  nebo zpěvačka Cher se rozhodly zasadit na zahradě rostliny, které si v suchu libují. Julia Roberts se možná inspirovala rolí Erin Brokovich a rozhodla se také ulehčit životnímu prostředí. Zahradu nechala vyschnout a na střechu svého domu instalovala solární panely.

Některé další celebrity přijaly alternativní opatření proti plýtvání. Například Osbournovi se rozhodli splachovat záchod, jen když to bude nutné...

Autor: ver