Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Mahulena Bočanová (43): Jedno dítě, tři chůvy

Fotografie
11. října 2010 | 04:56

Herečka a moderátorka Mahulena Bočanová (43) veškerý čas, který má, věnuje své dceři Maríně. O to víc, po krachu vztahu s Viktorem Mrázem, který ji opustil kvůli Martě Jandové. Jak svou dcerku VIP matka Mahulena vychovává? Potřebuje s výchovou pomoc? Na vše se jí zeptala autorka knihy Výchova podle slavných maminek, Markéta Behinová.

První rok po porodu si Mahulena dopřála mateřskou. Ale pak se hned vrátila do práce. „Nepracovala jsem proto, že bych musela. Ale potřebovala jsem vrátit do práce, aby mi nepřeskočilo. Nechtěla jsem kvůli dítěti ztratit svůj život,“ přiznává Mahulena.

Protože v té době byli oba rodiče, ona i její tehdejší manžel Viktor Mráz, zaneprázdněni, najala si herečka chůvu. „Je nutné, aby na děťátko byli minimálně dva. A když jeden z partnerů nemá čas, musí to být pomoc zvenčí,“ říká Bočanová.

Jejich dlouholetá chůva ale skončila, když Márinka šla do první třídy. „Ocitla jsem se v hrůzostrašné situaci. Ve chvíli, kdy jsem ze všeho nejvíc potřebovala, aby na dcerku byli dva, ocitla jsem se sama.“ Když je dítě ve školce, všechno se dá zvládnout jednodušeji. Ale školák už potřebuje režim. „Uhodí sedmá večer a dítě se potřebuje navečeřet, v půl osmé spát, ráno do školy. Nastává zásadní životní zlom,“ tvrdí Mahulena.

Vše pro dítě

Ze začátku vše moderátorka podřizovala dítěti. Přes den musela stihnout vše, co se dalo, pak Márinku vyzvednout ze školy, udělat úkoly, uvařit večeři, dát dceru spát. „A přišly i problémy ve škole, protože Márinka není standardní holčička,…“ popisuje Bočanová. „Takže abych se jí mohla snovat, svou profesi jsem razantně omezila.“

Mahuleně mimo paní na hlídání pomáhala operovávat i babička. Márinku ale do školy, protože trochu pokuhávala v učení, doprovázela i asistentka. Pak ale holčička začala chodit do soukromé školy, kde jsou na devět žáků dvě učitelky a i způsob výuky je jiný, než na standardní škole. Dětem je především věnována individuální péče.

„Márinka je spokojená a šťastná. Do školy se těší. Hlavně nemá strach z toho, že by něco nezvládala. Jsem ráda, že konečně našla školu, kde se cítí dobře. Jako rodič musíte zkoušet, neodhadnete nic předem. Musíte zkoušet,“ tvrdí Bočanová.

Druhá máma

Náhradní chůvou pro Márinku se stala Mahulenina kamarádka která dcerku vyzvedává a vozí do školy a všeobecně se o ní stará vždy, když moderátorka nemůže. „I tak jsem herectví omezila na minimum. A kuriózní je, že od té doby odstávám jednu nabídku na seriál za druhou. A samé hlavní role!“

Že Mahulena je vytížená matka, přiznává ona sama. „Když jsem hrála na divadle a dostala se domů o půlnoci bylo to skvělé. Pokud jsme ale hráli mimo Prahu, šla jsem spát tak ve tři, čtyři. Pak jsem v půl sedmé vstávala a vypravila Márinku do školy. Hned poté trénink tance, zkoušky v divadle, natáčení, dabing, moderování, hraní,… To není možné dlouhodobě ustát,“ vypráví Bočanová.

Jaká matka, taková dcera?

Kompromis ale je, že Mahulena někdy bere dceru s sebou do práce. Márinka divadlo miluje. „Když hraji, zírá na mě. Jsem pro ni najednou princezna, která se blýská a vznáší na obláčku z růžové pěny,“ tvrdí Mahulena.

Zatím se ale nezdá, že by dcera šla v šlépějích své matky. „Je takové dřevíčko,“ přiznává herečka. Přesto ale holčička cvičí balet a chodí na spoustu kroužků. „Jakmile je dítě ve věku kroužků, tak se z maminky stane taxikář,“ směje se Mahulena.

 


 

Kniha k zakoupení se slevou 15% na novém e-shopu Mladé fronty www.kniha.cz

Informace o knize: 299 Kč / vázaná / 224 stran

Kniha k zakoupení se slevou 15% na novém e-shopu Mladé fronty www.kniha.cz

Informace o knize: 299 Kč / vázaná / 224 stran

Autor: amp, kamp