Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Sabina Laurinová (38): Občas musím na dcery zvýšit hlas

20. září 2010 | 14:09

Herečka, zpěvačka a moderátorka Sabina Laurinová má dvě krásné holčičky. Každou s jiným mužem. Tu první se zpěvákem a lamačem srdcí muzikálových kolegyň Pepou Vojtkem a druhou dcerku porodila do vztahu se stomatologem Karlem Kameníkem (54). Jaká je Sabina maminka?

Sabina se jako matka dvou dcer, osmileté Valentýnky a dvouleté Maji, musí hodně ohánět. Mezi holčičkami je totiž poměrně velký věkový rozdíl a obě potřebují hodně speciální péče a pozornosti. Valentýna už chodí do školy a po porodu malé Maji se jak Sabina, tak Vája, jak starší dceři herečka říká, musely hodně učit.

„Když byla Vája malá, měla jsem jen ji. Tak jsem jí věnovala veškerou lásku, sílu a energii. Měla výsadu prvorozeného,“ vypráví Laurinová. Sabina se totiž ze všeho nejvíc bála sourozenecké žárlivosti. „Sama jsem jedináček, takže mě má samota uchránila před podle mě nejhorší vlastností – žárlivostí,“ přemýšlí herečka.

Odkaz rodičů

Laurinová patří mezi maminky, které se nechají inspirovat ve výchově svými rodiči. „Vede mě k tomu určitá intuice. Ono to tak přirozeně z člověka vychází. Rodiče vás nějak nastaví a pak si to podvědomě nesete celý život v sobě,“ tvrdí moderátorka.

„Myslím, že se mám od své maminky ještě hodně co učit,“ uvažuje Sabina. Její maminka je prý velmi klidná, důsledná a přísná. To ale umí vyvážit i velkou láskou a živočišností.

Trpělivost a křik

Sabina se dlouho musela učit, jak s holkami jednat. Jako matka dvou dětí a profesionální herečka, zpěvačka a moderátorka potřebuje často klid. „Má práce navíc potřebuje důslednost. Musím být na čas v divadle, učit se texty, dodržovat přípravu,“ vyjmenovává své povinnosti Laurinová. Čas a klid na kariéru se jí ale s dvěma ratolestmi dostává jen po málu.

Holky zlobí rády a když se nechá jedna strhnout druhou, má herečka o zábavu postaráno. „Když zlobí obě zároveň, tak musím samozřejmě někdy zvýšit hlas. Ale v poslední době používám zcela opačný trik,“ vypráví Sabina. „Hned po škole jsem hrála v divadle pro děti a často byl v hledišti takový hluk, že jsme se nemohli soustředit na práci. Snažila jsem se tehdy děti překřičet. Pak mi ale kolegové poradili, že je naopak lepší ztišit hlas. Děti pak nic neslyší, začnou být pozornější a naslouchají,“ prozrazuje svůj trik herečka i ostatním maminkám.

Když ale Sabinu dcerky moc rozčílí, odchází raději na chvíli do jiného pokoje, aby si udělala v hlavě pořádek a uklidnila se. „Čím je člověk starší, tím víc je vyzrálejší. Myslím, že teď mám s výchovou větší trpělivost. Snažím se být benevolentní a dát holkám prostor.“

Sabině se také ulevilo, když starší Vája novou sestřičku bez problémů přijala do života. „Když jsem Valentýnce ukázala první obrázek nové sestřičky z ultrazvuku, reagovala slovy: ‚Mami, moc ti děkuju.‘ Ségru si hrozně moc přála. A jsem šťastná, že se mají moc rády i teď,“ pověděla Sabina autorce knihy Výchova podle slavných maminek Markétě Behinové.

Kniha k zakoupení se slevou 15% na novém e-shopu Mladé fronty www.kniha.cz

Informace o knize: 299 Kč / vázaná / 224 stran

Autor: amp, mivrk