Pondělí 16. září 2024
Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda
Zataženo, déšť 16°C

Idol ženských srdcí a bouřlivák Sagvan Tofi slaví 60! Co o něm prozradilo datum narození?

7. září 2024 | 05:00

Herec, který se proslavil hlavně v 80. letech filmy jako Kamarád do deště nebo Vítr v kapse. Zpěvák s nezapomenutelným hitem Dávej, ber, anebo také autor scénáře muzikálů Děti ráje a Čas růží. Navíc sexy idol mnoha žen živící se jednu dobu také modelingem. Řeč je o Sagvanu Tofim, který sice oslaví šedesátku, ale rozhodně nestárne a možná má stále vítr v kapse.

Sexsymbol dívek a dam

Sagvan Tofi zdědil kurdské geny po otci a dětství prožil v Iráku. Zaujal nejen svým přitažlivým exotickým vzhledem, ale také jménem. Kamarádi mu ale začali říkat Sagi, což se ujalo i v showbussinesu. Už lehce přidrzlý klukovský výraz napovídá, že Sagi byl zřejmě od dětství pěkné kvítko, rebel bez příčiny a hyperaktivní kluk, kterého bylo potřeba trochu krotit. Díky kontaktům svého nevlastního otce, kriminalisty Miroslava Dočekala, s hercem Jiřím Kodetem, se Sagvan začal zajímat o herectví a studovat konzervatoř.

VIDEO: Autor muzikálu Děti ráje 2 Sagvan Tofi: Bude to velkolepá show!

Video se připravuje ...
Autor muzikálu Děti ráje 2 Sagvan Tofi: Bude to velkolepá show! • VIDEO: Markéta Reinischová

První velkou roli dostal ve filmu Vítr v kapse, to mu bylo krásných sedmnáct let. A vytvořil tak sympatickou dvojici s Lukášem Vaculíkem, podobně jako třeba o desítky let později Vojta Kotek s Jirkou Mádlem. Ženy všech věkových kategoriích po nich jen šílely.

Sagiho skandálovník a vztahy s modelkami

Následovalo několik dalších filmů včetně Kamaráda do deště z roku 1988, který se o čtyři roky později dočkal i svého dalšího pokračování Kamarád do deště II: Příběh z Brooklynu. Další nezapomenutelné role už sice nebyly, ale sexy krasavec Sagvan neopustil bulvár díky vztahům s modelkou Simonou Krainovou nebo zpěvačkou Darou Rolins. Dokonce jednu dobu i sám psal pravidelnou rubriku v časopise SPY nazvanou Sagiho skandálovník. Občas se objevil i v nějakém tom seriálu.

Nakonec vytvořil úspěšný muzikál Děti ráje, který byl oceněný cenou Thálie. V současné době připravuje jeho pokračování a dle svých slov pro média se na tuto krásnou tvůrčí práci velice těší, sám v muzikálu totiž i hraje.

Sagvan Tofi podle data narození

A co o Sagim říkají hvězdy? Narodil se 7. září, což je datum, které spadá do znamení Panny. Proto můžeme očekávat, že jako Panna má Sagvan Tofi smysl pro povinnost a zodpovědnost, je pracovitý, usiluje o dokonalost a dokáže si jít za svým cílem. Panny jsou velmi praktické, kamarádské, většinou silné a vyrovnané osobnosti, které se jen tak něčeho nezaleknou. Jejich životní náplní je služba a pomoc druhým, ať už v rámci profese nebo rodinného života, umí organizovat, pečovat, ale i řídit a vést kolektiv.

Zajímá je všechno to, co má nějaký vyšší smysl pro společnost a nebrání se různým tvůrčím nápadům. Většinou vynikají také inteligencí a ve svém životě potřebují mít řád a pořádek. Mají také velkou potřebu pečovat o své tělo, udržovat se v kondici a dbát na celkové zdraví.

Záleží mu na druhých

Sagvan narozený 7. dne v měsíci má velmi blízko k duchovnu a společenským záležitostem. Je velmi vnímavý, má silné sociální cítění a empatii. Záleží mu na druhých lidech a je velice přátelský a společenský. Má umělecké nadání, smysl pro estetiku i pro detail, ale má též dobré instinkty a intuici. Svými myšlenkami umně převáděnými do praxe dokáže přinést lidstvu velké věci. Jeho hnacím motorem je láska a partnerské vztahy, což u Sagvana také podtrhuje Měsíc ve Vahách, který vypovídá o jeho náklonnosti k ženám a společenské povaze.

Další postavení planet ukazuje, že Sagvan Tofi je silná a vyrovnaná osobnost, která se nebrání ani změnám a pokroku či osobnímu růstu. I přes svou velkou potřebu nezávislosti a bohémský život má  smysl pro rodinu, což dokazuje, že s partnerkou Alenou Zdarsovou žije už přes dvacet let. Mají spolu dceru Satine. Jako životní číslo devět, které získáme součtem všech čísel v datu narození, má vysokou osobní hrdost, moudrost a zájem o vyšší cíle. Někdy může však na druhé působit příliš arogantně a mít vysoké nároky.

Autor: Taťána Kročková