Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Šťastně až na věky. Slavní, kteří spolu žijí už desítky let!

  • Manželství slavných, která trvají již mnoho let
    18. ledna 2024 | 06:00

    Potkali se, zamilovali se a bez zásadních průšvihů spolu žijí desítky let. Jeden o druhém mluví s úctou. I takhle jednoduše může vypadat láska, když natrefíte na tu pravou polovičku.

    Ač jsou známými tvářemi a všude, kam se vrtnou, se za nimi otáčejí zvědavci, nikdy nepotřebovali svoji lásku demonstrovat. Radši si ji hýčkají v soukromí.

  • Martina (48) a Martin (51) Preissovi

    Martin a Martina Preissovi
    Autor: profimedia.cz

    City na obou stranách vzplanuly, když zkoušeli představení ve Stavovském divadle. Nebylo ale vůbec snadné, aby se z nich stal pár. Oba byli zadaní a v manželství. Láska ale byla tak silná, že se oba rozvedli a začali žít spolu. Martinovi rodiče (Viktor a Jana Preissovi) Martinu dlouho odmítali, přece jen byla tou, která zničila první manželství jejich syna… Svatba proběhla až po narození prvního společného syna. Dnes vychovávají dva – Matouše a Šimona.

     

  • Jan (62) a Dana (62) Čenských

    Jan a Dana Čenských
    Autor: profimedia.cz

    Herec a moderátor, který se s léty mění jen minimálně a pořád patří k těm, ze kterých se ženám rozbuší srdce, žije se svou paní už třiatřicet let. Ženil se ještě předtím, než oslavil třicátiny. O své manželce mluví s láskou, ale klidně v rozhovorech přiznal, že nebyl vždycky svatý, ale pokaždé se snažil věci spravit. Nikdy totiž nenašel lepší ženu než tu, kterou má doma.

     

  • Dana Morávková (52) a Petr Malásek (59)

    Dana Morávková a Petr Malásek
    Autor: profimedia.cz

    Sedmadvacet let jsou manželé. Poslední výročí okomentoval český klavírista a skladatel vyznáním směrovaným k své ženě Daně: "Jsi to nejlepší, co mě v životě potkalo…"  Z elegantního, věčně dobře naladěného páru vzájemná láska nepřehlédnutelně vyzařuje i po desítkách společných let. Za koření vztahu považují hlavně to, že dovedou jeden druhého stále příjemně překvapovat.

     

  • Jana (75) a Viktor (76) Preissovi

    Jana a Viktro Preissovi
    Autor: profimedia.cz

    Jeden z vůbec nejoblíbenějších českých hereckých párů u nás. Brali se ještě na studiích, nejprve byli kamarádi, blízcí přátelé, pak milenci a nakonec manželé. Právě letos je čeká oslava půlkulatin od svatby – celých pětapadesát let. Mají dva syny. Ač si prošli i nezáviděníhodnými trabli, vždy o sobě mluvili s úctou a láskou a stáli po boku jeden druhému.  

     

  • Adriana (62) a Luděk (80) Sobotovi

    Luděk a Adriana Sobotovi
    Autor: profimedia.cz

    Poznali se při natáčení, kde přeskočila jiskra. Než předstoupili v roce 1981 před oltář, uběhly dva roky. Traduje se, že si Luděk nechal výběr životní partnerky posvětit od známého českého psychiatra doktora Miroslava Plzáka. Své ženě vysekl prý největší poklonu, když jí řekl, že ji má rád, protože je jedna z těch, které mají podle něj největší smysl pro humor. A právě ten jejich manželství nejvíc utužuje.

     

  • Markéta Fišerová (63) a Marek Eben (66)

    Marek Eben a Markéta Fišerová
    Autor: profimedia.cz

    Okatá, energická tmavovláska potkala svého prince na bílém koni na konzervatoři, pak spolu hráli v divadle, natáčeli písničky pro děti – a padli si do oka. Pár musel ustát těžké okamžiky, když přišel o dceru a později když Markéta ochrnula. Mnohé takové události rozdělí, ne však je dva. Marek o Markétě v minulosti řekl, že je extrémně, opravdu extrémně statečný člověk. A on je rád její oporou.

Autor: Kateřina Pokorná
Diskuse ke článku
.