Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

StarDance pro Paraple: Slzy vozíčkářů i párů, miliony a ovace vestoje

25. listopadu 2023 | 22:10

V sobotu večer proběhl už sedmý večer taneční soutěže StarDance, který byl výjimečný. Nejenže žádný z pěti soutěžních párů tentokrát nevypadl, ale navíc výtěžek poputuje na dobrou věc. Sedmý díl je totiž věnován vozíčkářům z Centra Paraple, kteří rovněž zazářili na parketě. Kdo se postaral o nejdojemnější okamžik a kdo nejvíc zazářil?

Zpestření měli diváci i soutěžní páry. Ty týden nacvičovaly nejen sólo tanec, ale i číslo s vozíčkáři. Jejich vystoupení hned z první řady sledoval jeden ze zakladatelů Centra Paraple Zdeněk Svěrák, který na akci dorazil se svým parťákem Jaroslavem Uhlířem. Až do konce soutěže panovala skvělá atmosféra, a to i díky tomu, že tentokrát jsme se nemuseli loučit s žádným tanečním párem, přičemž známky se započítaly do příštího kola.

VIDEO: Cukrář Maršálek po drsné kritice diváků StarDance: Strach o rodinu! 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Markéta Reinischová

Začátek v country stylu

Jako první za doprovodu živé hudby na parket přitančili Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková. Předvedli slowfox v country stylu. Od poroty si vyslechli nějaké drobné výtky a vysloužili si dvě sedmičky a jednu šestku. Následovali je Josef Maršálek a Adriana Mašková s rázným paso doble. Ačkoliv porota upozornila slavného cukráře, že měl pomalé kroky, nakonec získali lepší známky než předchozí pár.

Dokonalé křivky a ladné kroky

V pomalejším tempu pokračovali Iva Kubelková a Martin Prágr. Zatancovali rumbu. Při ní Iva v úsporných třpytivých šatech předvedla nejen dokonalé křivky, ale i ladné kroky, za které od poroty sklidila jenom samou chválu, a dokonce i potlesk vestoje. 

Nejlepší nakonec

Velmi povedené a dramatické paso doble zatančili Eva Adamczyková a Jakub Mazůch, ti se dočkali nejvyššího hodnocení večera. Po nich taneční set zakončili nejmladší soutěžící Darija Pavlovičová a Dominik Vodička. Od poroty dostali za romantickou rumbu obrovskou pochvalu a porota vyzdvihla, že mladá herečka se ze všech soutěžících posunula od začátku soutěže nejvíc.

Ovšem na okamžik, na který se všichni nejvíc těšili, jsme si museli počkat až na konec pořadu. Na parketě totiž předvedli společné číslo taneční páry a vozíčkáři a ukázali dojemnou choreografii. Na závěr jsme se pak dozvěděli, že letos se podařilo pro Centrum Paraple vybrat neuvěřitelných 20 963 703 Kč.

Autor: Štěpánka Bínová