Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Eva z VyVolených se změnila k nepoznání! Která další slavná kráska je závislá na plastikách?

20. června 2023 | 06:00

Jsou slavné, krásné a úspěšné, ale i tak měly potřebu být ještě krásnější. Proto se svěřily do rukou plastických chirurgů.

My ženy se prostě od přírody chceme líbit a to, že máme potřebu na sobě neustále něco vylepšovat, je pro nás naprosto přirozené. Co všechno jsme ale ochotné podstoupit pro krásu? Své o tom vědí i naše slavné krásky. Dvě z nich si na estetických zákrocích dokonce vybudovaly svou kariéru a možná i jakousi závislost…

EVA FEUEREISLOVÁ (33) alias Plastic Queen, influencerka: "Měním se k obrazu svému" 

Eva se stala známou díky účasti v reality show VyVolení a na své oblibě v plastikách si vybudovala byznys.

Co vás vedlo k tomu, natolik změnit svou image?

Celý život se řídím heslem: „Můžeš být, kým chceš.“ V dnešní době má člověk opravdu možnost vypadat přesně tak, jak touží, nebo se tomu alespoň přiblížit. Vždycky jsem si přála jiný tvar nosu a rtů, vůbec jinou podobu. Po mé účasti v reality show VyVolení 4 vycházela spousta článků, kde se řešil můj vzhled, takže mě to vlastně nakoplo začít postupně proměnu sebe sama k obrazu svému.

Prozradíte, co všechno jste si nechala upravit?

A chcete vědět i kolikrát? Svůj úplně první zákrok jsem podstoupila v osmnácti, a to výplň rtů. Měla jsem to zadarmo za reklamu v nějakém časopise, ceny byly už tehdy dost vysoké a já žila ze sirotčího důchodu a brigád. Ale jak se říká, kde je vůle, tam je cesta. Další zákroky, které jsem podstoupila, jsou labioplastika (úprava tvaru a velikosti stydkých pysků), liposukce, zvětšení poprsí, změna tvaru nosu. Co se týče obličeje, dopřávám si procedury Dermapen, které zlepšují kvalitu pleti, pak botox, kromě rtů mám vyplněnou i bradu a nedávno jsem podstoupila operaci očních víček. A málem bych zapomněla na permanentní make-up obočí, rtů a oční linky.

Chystáte se v blízké době na nějaký další zákrok?

Ano, dopřeju si liposukci stehen, což je dlouhá léta moje problematická partie, se kterou bojuji. Po několika letech chození po všemožných procedurách a lymfatických masážích jsem usoudila, že nejlepší bude udělat razantní krok odsátím a následně to udržovat cvičením a těmi procedurami. Také mám v plánu zirkonové zubní fasety a chci na tento zákrok letět do Turecka ještě letos.

Litujete nějaké úpravy?

Ano, první plastiky prsou, kterou mi po vypadnutí z VyVolených nabídla klinika v Karlových Varech za reklamu. Neváhala jsem ani minutu, byla jsem zblblá nadšením, takže jsem se ani nepodívala, jaké mají recenze. To byla velká chyba, chvíli po operaci mi jedno prso spadlo. Ten doktor mi umístil implantáty moc vysoko a kvůli asymetrii prsou, kterou jsem měla, mi ten jeden implantát sjel, ale vše je naštěstí řešitelné.

Co na vaše proměny říká vaše rodina a blízké okolí?

Moje mamka mě zná a je s tím, jaká jsem, smířená. Celý život si tak nějak dělám, co chci, takže mi jsou názory jiných lidí víte kde… Žijete tenhle život z největší části sami se sebou, tak ho žijte, jak chcete vy, a udělejte maximum pro to, ať jste se sebou spokojení! Záleží jen na tom, jak se cítíte vy, a na vašem názoru.

Podívejte se na rozhovor s Evou:

Video se připravuje ...
Eva z VyVolených se mění v plastovou panenku. • VIDEO: Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

ZUZANA BELOHORCOVÁ (47), moderátorka: "Inspiruji tím jiné lidi"

Zuzku si pamatujeme nejvíce jako moderátorku pořadu Peříčko, aktuálně se věnuje realitám.

Co vás poprvé přimělo k tomu, abyste navštívila plastického chirurga?

Co si pamatuji, tak mě to napadlo až po dvou dětech, a byla to úprava poprsí. Taková odměna za ty dvě odrozené krásné děti. Pan doktor byl úžasný, před zákrokem mi dokonce řekl: „Kdybych byl tvůj manžel, tak ti to vymluvím, protože ty to vůbec nepotřebuješ.“ Ale tím, že jsme žili v Miami, takže jsem byla vlastně celoročně v plavkách a lehkých šatech, pod které by se podprsenka ani nehodila, a ta prsa při kojení dostala hodně zabrat, tak jsem si řekla, že ano, byla jsem rozhodnutá a chtěla to. Ale můj vztah k těmto úpravám je takový, že pokud je doopravdy z nějakých důvodů nepotřebuji, tak bych do nich nešla. Takže u mě to nebyl jen nějaký rozmar. Na druhou stranu zase říkám, že když něco může vypadat lépe, tak proč si to neupravit.

Na jaký zákrok jste opravdu pyšná, kromě toho poprsí, a dodnes z něj máte radost?

Myslím, že každý zákrok, když se podaří, tak z něj má člověk určitě nesmírnou radost. Protože zdraví je největší dar, který v životě máme, a proto si ho važme a hýčkejme. A u mě ať už to byla modelace poprsí, nebo korekce horních víček, které se hodně lidí bojí, a já je k tomu inspirovala. Spousta fanoušků na Instagramu mi tehdy psala, že se k tomu neodváží, přitom je to asi dvacetiminutový zákrok, u kterého jsem si dokonce zpívala písničku od Duy Lipy.

Chystáte se v blízké době na nějaké další vylepšení?

Zatím nic dalšího neplánuji. Vím, že nemám dokonalé břicho, po dvou dětech mám vytahanou kůži, ale nic s tím dělat nebudu. Raději se budu hlídat, co se týká jídla, a víc zamakám při cvičení, ale jednoduše dokonalí být nemůžeme. Vím, že by se dala změnit spousta věcí, ale já jsem spokojená s tím, co mám, mám ráda svoje tělo a beru ho takové, jaké je. Je důležité, abychom se toto naučili a uměli se se svým tělem sžít, a i když máme někde nějaké chybičky, tak se je nějak naučit přijmout. Když jsme spokojení sami se sebou, jsme vyrovnaní, usmíváme se a jsme pozitivní, tak je ten život určitě mnohem krásnější i bez dokonalého vzhledu.

Myslíte si, že by se ženy za případné úpravy neměly stydět, a proč?

Určitě ne, ale je to velice individuální. Pro někoho může být mluvit o plastických úpravách velice zvláštní, nebo až nepříjemný pocit, pro někoho je to naopak úplně přirozené. Každopádně je to podle mě osobní věc každého a já sama se za takovéhle zákroky vůbec nestydím a mluvím o tom naprosto otevřeně. Když něco opravdu dobře dopadne a někomu to vážně pomůže, tak se stává inspirací i pro druhé. Takže bychom se za to my ženy opravdu neměly stydět. Dodnes mi ženy píšou o rady a já osobně, když mohu být inspirací a někomu pomoct, tak vždy ráda pomůžu.

Co na vaše rozhodnutí na sobě něco změnit říká vaše rodina a blízké okolí?

Všechny zákroky, které jsem podstoupila, byly vždy založeny na mém svobodném rozhodnutí. Myslím si, že bych se nikdy nenechala přemluvit, třeba od partnera, že by toužil, abych měla, dejme tomu, gigantické poprsí. Vždycky je dobré dělat věci, jen když cítíme, že je tak dělat chceme, protože je to jen naše tělo a my s ním budeme žít. Když jsem tehdy manželovi oznámila, že si chci jít nechat udělat korekci poprsí, neprotestoval, když ví, že to má nějaké opodstatnění a smysl, tak mě v tom podpoří, stejně tak i moji rodiče. Děti jsem do toho samozřejmě nějak moc nezatahovala, tehdy, když jsem si nechala dělat poprsí, byly malinké a teď ta víčka, to byl tak rychlý zákrok, že si toho pomalu ani nestačily všimnout.

LELA VÉMOLA (33), modelka: „Chci vypadat a cítit se líp“

Lela Ceterová před zákroky

Lela se proslavila především díky svému partnerovi, MMA bijci Karlosu Vémolovi.

Kdy a proč jste se poprvé rozhodla navštívit plastického chirurga?

Od třinácti let se věnuji modelingu a to je s estetickou krásou propojené, to byl i můj hnací motor, chtěla jsem prostě vypadat a cítit se líp. Chirurga jsem poprvé navštívila v osmnácti. Nechala jsem si zvětšit prsa, tím, že jsem profesionálně fotila, mi chyběla. Od té doby jsem si to užívala.

Je nějaký zákrok, kterého litujete, a kdybyste mohla, vzala byste ho zpět?

Je spousta plastik, kterých lituji a nejradši bych je vrátila, protože si je pak musím dávat předělávat jako například nos. Tenkrát mi neměl kdo vysvětlit, že to není dobré, a já neměla ověřené plastické chirurgy a byla jsem velmi tvrdohlavá. Nevnímala jsem žádná možná rizika a nikdo mi o nich neřekl a nezeptal se: Na co ti to je? Ale byla to i jiná doba. Teď už si ženy více čtou recenze a radí se, než někam zajdou.

Chystáte se v blízké době na nějakou další úpravu?

Aktuálně žádnou v plánu nemám. Naposledy jsem byla na vytoužené úpravě nosu v Íránu, za což jsem velice vděčná, moc jsem si přála nechat si ho upravit zrovna tam. Teď jsem se sebou velmi spokojená, takže se zatím nechystám.

Na co by si ženy měly dát pozor, než se rozhodnou zákrok podstoupit?

Především na to, komu se svěří do rukou, a raději si zajít na konzultaci k více odborníkům a následně se rozhodnout pro toho správného. A ne se spokojit s názorem jednoho a hned jít na operaci, a pak zjistit, že to není ono, a muset podstoupit reoperaci. Také je dobré přečíst si recenze, zeptat se celebrit. Jsem zastáncem toho, že čím více názorů, tím lépe.

Co na vaši změnu říkají vaše rodina a blízcí?

Moje rodina chápala, když mi bylo sedmnáct, nebo i míň, že jsem neměla prsa a velice mě to trápilo, protože ve škole se mi kvůli tomu spolužáci smáli. Moje mamka byla vždy taková moje parťačka, takže když jsem měla radost já, byla šťastná i ona, a za to ji miluju. Samozřejmě rodiče dítě nejraději vidí takové, jaké je, a já mám štěstí, že mě moji rodiče milují takovou, jaká jsem. Je jedno, jestli mám tuhle nebo tamtu plastiku, není to o tom, jak vypadáte zvenku, ale jaká jste uvnitř, jaký jste člověk. Přijde mi tedy smutné, že v dnešní době, kdy je plastická chirurgie naprosto běžná, se stále najdou lidé, a myslím si, že takoví jednodušší lidé, kteří vás stále budou kritizovat a odsuzovat. Lidi je třeba brát podle toho, jací jsou, a ne je soudit podle toho, jak vypadají. To, jak se prezentujeme a oblékáme, je každého životní styl, ale neznamená to, že je ten člověk uvnitř špatný.

Názory odborníků:
MUDr. Blanka Vraspírová, EsteticUsti

Jaká jsou rizika plastických operací?

Pokud se klient rozhoduje o plastickochirurgickém výkonu, doporučuji vybrat si zkušeného lékaře, ověřit si jeho zkušenosti a vzdělání a zjistit si reference o pracovišti a jeho historii. Pokud se jedná o estetický či dermatolwogický zákrok (botox, výplně, lasery…), radím chodit výhradně k lékaři, a nikoli ke kosmetičkám, které nemají oprávnění k porušení integrity kůže. Jen tak lze předejít možným komplikacím,“ radí vyhledávaná lékařka v oboru plastické chirurgie a estetické medicíny prim. MUDr. Blanka Vraspírová z prestižní kliniky EsteticUsti.

Ing. Michal Sajdl, MBA

Beauty Esthetic Prague

Jak poznám, že už je toho moc?

„Velmi důležité je zachovat přirozenou krásu, zvýraznit a podtrhnout to, co je na člověku krásné. Nic se nemá přehánět a vždy je dobré postupovat s citem pro zachování přirozené krásy. Klient musí sám zhodnotit, zdali požaduje změnu takovou, která mu zachová jeho přirozenost, nebo požaduje změnu celkovou, která úplně změní jeho vzhled. Lékař by mu měl být v rozhodování nápomocen. Vždy je důležité se na sebe podívat do zrcadla, zdali se ještě poznáváme, nebo nikoli…“ říká Ing. Michal Sajdl, MBA, z kliniky Beauty Esthetic Prague.

Video se připravuje ...
Nový Blesk pro ženy a speciál Léto právě v prodeji!

Autor: Lucija Veselá