Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V 81 letech na titulku, a v plavkách! Martha Stewart vyrazila dech svým šarmem a sebevědomím

23. května 2023 | 08:40

Martha Stewart, které letos v srpnu bude dvaaosmdesát let, se nebojí bořit hranice. Prestižní časopis Sports Illustrated ji oslovil, zda by se stala jednou z tváří jejich časopisu. Ten je od prvopočátku známý tím, že se na jeho stránkách objevují nejen ty největší krásky světa ze sportovní sféry, ale i mnoho slavných tváří ze světa showbyznysu. Věk těchto žen se ovšem většinou pohybuje kolem třicítky.

„V listopadu mi zavolali, že v lednu by mě chtěli fotit na obálku, a já jsem tak měla dva měsíce na přípravu. Nehladověla jsem, jen jsem se na tu dobu vzdala pečiva a těstovin a chodila jsem na pilates každý druhý den. A pilates mi zůstaly, i nadále chodím takhle často, protože mi to dělá dobře,“ vyprávěla Martha v exkluzivně prvním rozhovoru pro Today Show. Kampaň se fotila v Dominikánské republice a Martha musela vystřídat několik různých plavek. „Odvezli mě na ostrov a musela jsem se během jednoho dne převléknout do deseti různých modelů plavek před všemi těmi lidmi, a to pro mě bylo hrozně zvláštní,“ vyprávěla Stewart, která se proslavila v osmdesátých letech svými kuchařkami.

Podívejte se na video:

Video se připravuje ...
Myla Dalbesio s velikostí 38 o sobě mluví jako o XL modelce • VIDEO: youtube.com_Sports Illustrated Swimsuit/bpž

Poté, co před pár dny časopis vyšel, spustil se obrovský humbuk. Ozvalo se pár hlasů s tím, že je nevídané, jak moc jsou fotografie upraveny. Na to se ovšem ozvala rozhořčená Martha, aby uvedla, že do fotek se zasahovalo jen velmi málo a že rozhodně musí být proti tvrzení, že podstoupila plastickou operaci. „Už čtyřicet let chodím každý týden na kosmetiku. Mám velmi zdravé, dobré vlasy. Piju zelený džus každý den. Beru si vitaminy. Jím zdravě. Mám velmi dobré kožní lékaře. Na slunci jsem opravdu opatrná. Nosím klobouky a používám opalovací krém každý den. Celá ta věc kolem stárnutí je hrozná nuda. Neměli bychom mluvit o stárnutí, ale o úspěšném žití. O tom, že i když stárneme, musíme dělat to, co nás baví.“

Martha prý celý život vzhlížela ke své matce. „Moje maminka byla mým vzorem. I po čtyřech dětech stále nosila dvojdílné plavky. Pak měla ještě další dvě a pořád si mohla dovolit dvojdílné plavky. Takže mohu říct, že mám docela dobré geny.“ Když se jí ptali na to, co pro ni znamená být sexy, odpověděla: „Sexy znamená cítit se dobře ve svém těle, být sama se sebou spokojená, protože to všechno vám dodá sebevědomí, stejně jako zkušenosti. A sebevědomí je sexy.“ Když se podíváte na Marthiny fotky, tak z nich jsou cítit obrovská jistota, sebevědomí a radost nebo možná hrdost a spokojenost s tím, že dostala takovou možnost.

Není mnoho žen, které by se v jejím věku byly ochotny svléknout do plavek a nafotit celou fotostory. Martha se ale v životě nebála překračovat limity a přijímat výzvy. „Jakmile se zastavíte, přestanete se učit, vyvíjet a nepřijmete to, že změna je dobrá, potom jste skončila,“ vysvětlila Martha v rozhovoru. Dokázala všem, že věk opravdu není důležitý, ovšem také je fakt, že člověk, který má takové zdroje a je zajištěný jako ona a může o sebe intenzivně pečovat a věnovat se jen tomu, co ho baví, bude vypadat jinak než ten, který žije "z ruky do huby", jak se říká. Neoddiskutovatelné je to, že vedle Megan Fox, německé zpěvačky Kim Petras a herečky Brooks Nader nevypadá o nic méně sexy. Ať se fanoušci časopisu, kteří nad jeho polonahými modelkami byli zvyklí dělat kdo ví co, zlobí, jak chtějí, že tahle dáma je trochu přestřel a na obálku tohoto časopisu nepatří! Řekla bych naopak, že je to vážně cool!

Prohlédněte si fotogalerii: