Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jediná se Babiše nebála a koketovala s modelingem. Co dalšího možná nevíte o poražené Monice?

28. ledna 2023 | 15:36

Česká republika zná svého nového prezidenta. Stal se jím Petr Pavel, který bude reprezentovat naši zemi spolu se svou chotí Evou Pavlovou. Poraženým kandidátem se stal Andrej Babiš. I jeho žena Monika svým způsobem prohrála, a nezhostí se tak nového postu první dámy. Co jste možná o Monice Babišové nevěděli a kolik profesí ovlivnilo její život?

Narodila se v roce 1974 v Litoměřicích jako Monika Herodesová. Vystudovala střední ekonomickou školu se zaměřením na organizaci v administrativě. S Andrejem Babišem se seznámila ve svých osmnácti letech v podniku Lovochemie. Do firmy, ve které začala pracovat jako sekretářka, docházel Andrej Babiš jako obchodní partner.

Podívejte se na další informace ze života Moniky Babišové, ale i Evy Pavlové:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Jediná se Andreje nebála

Sympatie byly mezi nimi oboustranné. Jak se Blesku.cz Monika Babišová svěřila, imponoval jí především jeho styl oblékání, ale i značná autorita. „V podstatě se ho u nás v podniku všichni báli. Měl špatnou pověst tvrdého byznysmena a bručouna,“ nechala se tehdy slyšet a dodala, že byla zřejmě jediná, která z něho neměla strach.

Ačkoliv se partnery stali již v polovině devadesátých let, vzali se až v červenci 2017. Jméno Babišová, které používá už od roku 2013 kvůli dceři Vivien a synovi Frederikovi, tak nabylo svého významu. Svatba proběhla na farmě Čapí hnízdo. Na fotky z jejich významného dne se můžete podívat do naší fotogalerie, kde naleznete i další průřez Moničina života.

Cit pro krásno jí koluje v žilách

To, že Monika vyzdvihla především styl oblékání, který ji zaujal na Andreji Babišovi, je zcela opodstatněné. Monika si totiž s módou vždy rozuměla. Není tak divu, že se v minulosti věnovala modelingu. Monika kupříkladu zářila na přehlídce návrhářky Věry Kocové v roce 1998. Na módní show předváděla spolu s ikonami nejen českého modelingu v sestavě Alena Šeredová, Petra Minářová a Lucie Koňaříková Salamé.

Styl opřený o luxusní značky i aktuální trendy

Monika Babišová se netají oblibou luxusních značek. Jejímu šatníku dominuje i jedna z nejvíce ikonických kabelek vůbec – Kelly od Hermés z telecí kůže, která svou astronomickou cenou odpovídá historii značky i kvalitě zpracování. Na takový jediný kus se čeká roky, jak tomu bývá i u dalších drahých značek s puncem luxusu. V jejím módním ansámblu jsou zastoupeny i značky jako Fendi, Gucci, Jimmy Choo či Cartier.

Nejsme tak ani překvapené z toho, že v roce 2019 zastínila módní ikonu, bývalou první dámu Melanii Trump. Při příležitosti tehdejší návštěvy Bílého domu vsadila na vysoce elegantní kabát pod kolena značky Fendi. Kabátu dominovaly především kožešinové rukávy. Pod ním se vyjímaly sofistikované šaty světlého tónu s vázačkou kolem krku. Look doplnila lodičkami v ostré špičce.

Jaký je odborný názor návrhářky Debbie Brown na styl Moniky Babišové? To se dozvíte v našem článku zde:

Interiérový design

Cit pro krásno Monika využila i v interiérovém designu. Jejím projektem je kupříkladu interiér Centra pohybové medicíny na pražském Chodově nebo interiér bývalé michellinské restaurace Paloma ve francouzském Mougins, která patřila jejímu manželovi.  

Angažovanost v charitě

Od roku 2011 působí v Nadaci Agrofert, kterou iniciovala k založení. Zaměřuje se především na podporu samoživitelek, handicapovaných, seniorů, škol a mateřských škol, podporuje kupříkladu i učitele hudební výchovy v jejich práci. Monika je však angažovaná i v dalších charitativních organizacích v oblasti zdraví.

Autor: Žaneta Podlahová