Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Demi Moore slaví 61: Její staré fotky i temný příběh vás srazí na kolena!

11. listopadu 2023 | 06:00

Život hollywoodské divy může být až záviděníhodný, ovšem soudit na základě půvabu tváře a nespočtu hereckých rolí je příliš krátkozraké. Dokonalé obrazy o slavných si tak leckdy vybájíme sami, ovšem za oponou se mohou ukrývat ty nejtemnější osudy. A právě drsné lekce, pády, ale i opakované vzestupy se proplétají životem slavné herečky Demi Moore. Nyní při oslavách jejích 61. narozenin se zdá, že je spokojenější než kdy dříve a své démony porazila.

„Kolik bolesti se může skrývat za fotografií s perfektním vzhledem? Za úspěšnou, dobře placenou herečkou se tak ukrývá temná minulost, boj se závislostí, svým tělem, prožila i velmi zvláštní vztah se svou matkou. Ze soukromí tak nezatajila nic – nejen nezodpovědnost rodičů, ale i partnerů, trápení z vlastních pochyb, kdy nikdy nebyla sama se sebou spokojená,“ opakují se slova čtenářů v recenzích na autobiografickou knihu Život naruby herečky Demi Moore. Byla vydána v originále pod názvem Inside Out v roce 2019. Slavná herečka tak tímto počinem potvrdila známé životní strasti, kterým však dala jiný rozměr natolik, že čtenáře přiměla k jinému, lepšímu pohledu na sebe samotnou.

Otevřeně popsala své temné období 80. let, kdy ji sužovala drogová a alkoholová závislost, ale i porucha příjmu potravy. Svěřila se však i s velmi citlivým tématem, a to tím, že byla v 15 letech znásilněna. Tyto hrůzostrašné věci, které nepíše filmový scénář, ale její život, nejsou však jedinými, které ji potkaly. Jaké měla dětství, co se jí v životě nakonec vrátilo a na co může být právem pyšná?

Podívejte se na ikonické scény Demi Moore – včetně té nejerotičtější:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Svého otce nikdy nepoznala, otčím spáchal sebevraždu a matce několikrát zachránila život

Demi Moore jako dívenka neprožila spokojené a klidné dětství. Svého biologického otce Charlese Harmona nikdy nepoznala, její matku totiž opustil dva měsíce po svatbě, kdy Demi ještě nebyla na světě. Útěchu nenašla ani u svého otčíma Dannyho Guynese – stejně tak jako v náruči své matky.

Vzhledem k měnící se práci jejího nevlastního otce se nesčetněkrát stěhovali, a tak Demi neměla stabilní domov ani vztah se svými rodiči, kteří se místo jí věnovali alkoholu i hazardu. Matka byla na tom psychicky špatně natolik, že se několikrát pokusila o sebevraždu. Herečka v knize dokonce popisuje moment, kdy jí musela jako malá z úst vyndávat prášky. Vzhledem k těmto okolnostem předčasně dospěla.

Traumata z dětství jako přímá úměra k nevydařeným vztahům

Nakonec to byl otčím, který ve svých sedmatřiceti letech spáchal sebevraždu. V té době však s nimi Demi už nebydlela, od 16 let si budovala nový domov i modelingovou kariéru v Evropě, a po krátké známosti se dokonce provdala za rockového hudebníka Freddyho Moora, který byl o 12 let starší. Jako teenagerka, která nikdy neměla funkční rodinné zázemí, se přiznala, že svého tehdejšího snoubence na vlastní rozlučce se svobodou podvedla a jejich vztah sabotovala. Když se jí pak následně rozjížděla její herecká kariéra, o čtyři roky později požádala o rozvod. Jméno již zesnulého legendárního rockera však nosí celý život.

Paradox života

Po nevydařeném manželství se bláznivě zamilovala do herce Bruce Willise. Byla to taková láska, že Demi otěhotněla pouhé čtyři měsíce od svatby v roce 1987. Po deseti letech však s oblíbeným hercem začala žít odděleně a v roce 2000 se oficiálně rozvedli.

Vedle dcer Rumer, Scout a Tallulah je nyní pojí opravdové přátelství a jsou snad těmi nejharmoničtějšími exmanželi v showbyznysu. To, že jsou spolu i s jeho manželkou Emmou a jejich dětmi velkou fungující rodinou, dokázali i svou absolutní podporou Bruceovi, když mu v březnu minulého roku diagnostikovali afázii, kvůli které musel ukončit svou kariéru, jež pro něj tolik znamenala.

Tohle je pro naši rodinu velmi těžké období, takže budeme velmi vděční za vaši podporu, lásku a porozumění. Všem fanouškům Bruce bychom jako rodina chtěli oznámit, že trpí zdravotními problémy a nedávno mu byla diagnostikována afázie, která ovlivňuje jeho kognitivní schopnosti. Jako důsledek tohoto a po dlouhé úvaze Bruce ukončuje svou kariéru, která pro něj moc znamenala. Procházíme si tím jako silná rodina a chtěli jsme to oznámit všem jeho příznivcům, protože víme, jak moc vám na něm záleží a také jak moc si považuje on vás,“ znělo v tehdejším prohlášení rodiny k hercově nemoci, která způsobuje poruchu řeči.

Nedávno však rodina oznámila aktuální informace o milovaném Bruceovi a vyjádřila tu nejhlubší vděčnost za příliv lásky, podpory a úžasných příběhů, které obdržela ve skrze Bruceovy původní diagnózy: „Od té doby, co jsme na jaře 2022 oznámili Bruceovu diagnózu afázie, jeho stav pokročil a nyní máme konkrétnější diagnózu: frontotemporální demenci. Bohužel, problémy s komunikací jsou jen z jedněch příznaků nemoci, kterým Bruce čelí. I když to bolí, je úleva mít konečně jasnou diagnózu,“ stálo v instagramovém příspěvku Demi Moore. 

Dcera Tallulah Willis v talk show The Drew Barrymore Show vysvětlila, že jde o velmi agresivní kognitivní chorobu, která postihuje pacienty v relativně nízkém věku, to se týká už padesátníků.  

Historie, která se opakovala

V roce 2012 se herečka zhroutila, propadla opětovně drogám, alkoholu i anorexii, jako tomu bylo v osmdesátých letech. Před jedenácti lety ji však na psychiatrii přivedl rozpad manželství s o šestnáct let mladším Ashtonem Kutcherem, za kterého se provdala v roce 2005. Dokonce s ním čekala dítě, o něj ale následně přišla. Znovu se jí otěhotnět nepodařilo, což bylo vedle opakovaných hercových nevěr důvodem jejich rozchodu. Byla to pak její rodina, především dcery, díky které se postupně zotavovala.

Filmové úspěchy 

A jaké úspěchy – kromě neskutečné bojovnosti a krásné rodiny – má Demi na svém kontě?

Jednoznačně je to ztvárnění herecké role Molly Jensen v dramaticko-romantickém filmu Duch z devadesátých let, za kterou byla nominována na Zlatý glóbus v kategorii Nejlepší herečka v muzikálu nebo komedii. Divácky oblíbenými filmy byly také Neslušný návrh, Pár správných chlapů nebo Kdyby zdi mohly mluvit.

Za sebou má i nejžhavější roli v erotickém snímku Striptýz, v němž ve svých 34 letech odhalila své křivky, ze kterých se tajil dech. I když si za film vysloužila hereckou anticenu v podobě Zlaté maliny, doteď mnozí vzpomínají na její dokonalé tělo – které se po letech moc nezměnilo. Není tak divu, že je stále v čele módních reklam i přehlídek. Modelka se v Demi zkrátka nezapře.

Na fotografie, které vás provedou jejím životem, se podívejte do naší fotogalerie:

Autor: Žaneta Podlahová