Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hvězdný koberec nejočekávanější premiéry roku! Jak se blýskly naše celebrity?

5. září 2022 | 18:13

Jedna z nejsledovanějších premiér letošního roku je tady. To, co dokázal bývalý kaskadér, dnes už režisér a producent Petr Jákl (48), nemá u nás obdoby. Film inspirovaný životem Jana Žižky je tak plný herců s mezinárodním věhlasem. Vždyť se mu podařilo získat do filmu i herce Michela Cainea (89), jež je držitelem dvou filmových Oskarů.

Dnes proběhla slavnostní premiéra a na červeném koberci se kromě velmi četného filmového obsazení ocitlo také mnoho známých českých tváří, jež si akčními scénami nabitý film, nechtělo nechat ujít.

Už přes den probíhala tisková konference, kam přišlo téměř kompletní herecké obsazení filmu, jednalo se tedy o převážně mužské osazenstvo, protože ve filmu opravdu není mnoho ženských postav. Jednou z nich je představitelka hlavní ženské role, tedy Kateřiny, v podání Sophie Lowe, do které se Žižka zamiluje. Jak totiž řekl Petr Jákl: „Většinou za vším stojí žena a ovlivňuje muže pozitivním nebo negativním způsobem. Jsem přesvědčený, že i v jeho příběhu byla.“ O Žižkově raném životě toho totiž moc nevíme, proto je film nikoli biografií, ale pouze příběhem, který je inspirovaný tím, co se o slavném vojevůdci dochovalo.

Video se připravuje ...
Ben Cristovao o filmu Jan Žižka • VIDEO: David Turek

Natáčení nebylo jednoduché, Petr své herce „mučil“ v drsných podmínkách. Natáčelo se ve vodě, pod vodou, v zimě, v bahně, zkrátka pro mnoho z nich to bylo opravdu náročné. „Natáčení bylo zajímavé. Rozhodně tam panovalo hodně silného testosteronu a v těchto podmínkách i silného závanu mužského potu,“ svěřila se Sophie Lowe. Jak prohlásil David Bowels, jeden z herců: „Když spolu lidé zažijí velké utrpení, semkne je to.“ Během natáčení tak vzniklo mnoho přátelství, která jak si herci pochvalovali přetrvávají.

Michael Caine byl bohužel v tento termín pracovně zaneprázdněn, takže nemohl přijet, ale nahrál pro všechny zdravici. Stejně jako ostatní herci byl nadšen silným příběhem velmi zajímavého muže našich dějin, ať už o něm zdroje hovoří v jakýchkoli barvách. Pojďme se tedy podívat, kdo si nenechal ujít dnešní slavnostní premiéru a jak to hvězdám slušelo.