Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Stejné šaty jako před lety: Celebrity recyklují oblečení i na červeném koberci!

20. února 2020 | 06:00

Přijde vám, že celebrity utrácejí nesmyslné částky za šaty, které si vezmou pouze jednou, a to jen kvůli tomu, aby ohromily na důležitých akcích? Tak pozor, teď už možná bude všechno jinak. Letošní předávání Oscarů ukázalo, že udržitelnost řeší celý svět. Které slavné ženy si oblékly stejné šaty jako před lety?

Elizabeth Banks, Jane Fonda i Kim Kardashian, to je jen hrstka žen, které se rozhodly jít na udílení Oscarů v šatech, které už svět jednou spatřil. Jejich ekologický přístup by měl inspirovat nás všechny. Kupovat si věci, které pak skoro nenosíme, nemá žádný význam. Důležité je vybírat kousky, které jsou kvalitní a nadčasové, a mít jen hrstku těch, které jdou ruku v ruce s aktuálními trendy. 

U některých žen byste ani nepoznali, že oblékly stejné šaty, nechaly si je totiž upravit. Jako třeba Saoirse Ronan, která nechala proměnit jednoduché černé šaty ve zcela jiný model, a to v průběhu jednoho týdne. 

K šatům přibyla barevná sukně a nikdo by nepoznal, že původní šaty byly v novém modelu zakomponovány.
Autor: profimedia.cz

A nebylo to jen na letošních Oscarech. Některé slavné ženy takto uvažovaly už mnohem dříve a přišlo jim škoda vzít si na sebe nádherné a drahé šaty pouze jednou. K těmto ženám patří zejména Cate Blanchett a vévodkyně Kate. Prohlédněte si je v naší fotogalerii:

Autor: Markéta Luštincová