Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dubaj nejsou jen pláže, nákupy a zábavní parky. Vyrazte za kulturou i za horskou turistikou!

1. listopadu 2019 | 14:08

Když se řekne Dubaj, většina z nás si představí exotiku blízkého východu, bílé pláže, zábavní parky a nákupní tašky plné luxusních značek z největšího obchodního domu na světě Dubai Mall. Tento neustále se vylepšující emirát ale nabízí mnohem víc zážitků. Nově například turistické stezky v horách nebo knihovnu pro více než čtyři miliony svazků.

Dubaj představila na úvod podzimní sezony dvě novinky, které by měly přispět ke zvýšení atraktivity emirátu a přilákat nové návštěvníky. Ať už se řadí k milovníkům kultury nebo sportovních zážitků.

Knihovna šejka Muhammada bin Rašída
Autor: Visit Dubai

Do úspěšného finále v těchto týdnech míří výstavba knihovny šejka Muhammada bin Rašída v městské čtvrti Al Jaddaf. Po svém otevření na počátku příštího roku by měla být dalším příspěvkem ke kulturní tváři arabské metropole, vedle dubajské opery, divadla La Perle nebo umělecké čtvrti Al Serkal.

Moderní budova s krásným výhledem na dubajský záliv by měla pojmout 4,5 milionu knih, další 2 miliony knih v ní budou uloženy digitálně. Obsahovat bude vybrané sbírky nejnovějších a nejvýznamnějších titulů pro čtenáře různých věkových kategorií a zájmů. V budově o celkové rozloze 92 tisíc m 2 bude také divadlo s kapacitou až 500 míst a několik zón pro různá setkávání a vzdělávací i kulturní akce.

Stezky v horách Hatta

Od letošní zimy se také návštěvníkům otevírá soubor stezek pro pěší turistiku. Na adrenalinový výšlap dlouhý až 32,6 km se může vydat každý, od úplných začátečníků až po zkušené výletníky a horské běžce. Stezky jsou otevřeny celoročně a přístupné zdarma.

Stezky v horách Hatta
Autor: Visit Dubai

Autor: red
Video se připravuje ...