Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Slavné ženy, které trpí duševními chorobami. Neuvěříte, s čím vším denně bojují

  • vip
    20. července 2019 | 06:00

    Ani slavné ženy to nemají v životě lehké. Mnoho z nich se svěřilo, že zápasí se svým duševním zdravím, a fanoušci je za to milují. Dávají tím najevo, že v tom ostatní lidé nejsou sami.

    Jen v USA trpí duševními problémy asi 40 milionů lidí. Přidávají se i celebrity, které během posledních pár let začaly o svém zdraví mluvit. Kdo se potýká se záchvaty paniky nebo s velkými depresemi?

  • Amanda Seyfried (33)

    Amanda prodělala léčbu depresí a nepopírá, že v ní pokračovala i během těhotenství. V 19 letech jí prý diagnostikovali obsedantně-kompulzivní poruchu a úzkost. Vždy se bála věcí, které by se mohly stát mimo její plán. Bála se také, že ztratí kontrolu nad svým tělem, a až poté, co byla diagnostikována, pochopila sama sebe a mohla se začít léčit.

    Amanda Seyfried
    Autor: profimedia.cz

  • J.K. Rowling (53)

    Slavná spisovatelka začala trpět těžkými depresemi poté, co se jí rozpadlo první manželství. Popsala ho jako krátké a katastrofální. Snažila se dostat zpátky na vlastní nohy, a to jako svobodná matka. Z nejhoršího jí pomohli terapie, psaní a správný muž. Dnes všem vzkazuje, aby své problémy nedrželi v sobě.

    J.K Rowling
    Autor: profimedia.cz

  • Emma Stone (30)

    Sladká a talentovaná herečka trpěla od mala těžkými záchvaty paniky. Poprvé se s nimi setkala ještě dávno před svou hereckou kariérou. Byla zrovna u svého kamaráda, když najednou začala panikařit, že jeho dům hoří. Díky terapiím se ale této duševní poruchy po třech letech zbavila.

    Emma Stone
    Autor: profimedia.cz

  • Oprah Winfrey (65)

    Oprah často o svých duševních problémech hovoří veřejně. Poté, co se dozvěděla, že film Milovaná, ve kterém hrála hlavní roli, nebyl až tak úspěšný, naprosto se zhroutila a začalo pro ni opravdu těžké období. Začala všechny své pocity potlačovat a deprese zajídat.

    Oprah Winfrey
    Autor: profimedia.cz

  • Taylor Swift (29)

    Tak tomu možná ani neuvěříte! Tahle známá kráska trpěla úzkostmi kvůli nízkému sebevědomí. Ještě před svou pěveckou kariérou nenáviděla každou křivku svého těla. Postupně se naučila nacházet věci, které má na sobě ráda, a také si je často připomínat. Poté, co se stala slavnou, ji některé nenávistné komentáře zase dostávaly na dno. Učí se ale tyhle věci nevnímat a snaží se zaměřit se hlavně na to dobré kolem sebe.

    Taylor Swift
    Autor: profimedia.cz

  • Catherine Zeta-Jones (49)

    Tuhle herečku milujeme už léta. Nikdy by nás ale nenapadlo, že za skvělými filmy, které natočila, se skrývá její boj s bipolární poruchou, při níž se střídají pocity hluboké deprese a smutku s euforií a nepřiměřenou veselostí. Catherine tvrdí, že se pocity naučila ovládat, a vzkazuje všem, aby otevřeně o svých problémech mluvili a vyhledali pomoc.

    Catherine Zeta-Jones
    Autor: profimedia.cz

  • Kristen Stewart (29)

    Mladá herečka, která je známá zejména díky filmové sérii Stmívání, prý trpěla těžkými záchvaty paniky, a to zejména při natáčení. Prošla si prý těžkým obdobím sporů, které se podepisovaly na jejím zdraví v podobě neustálých bolestí žaludku. Momentálně to vypadá, že se její život obrací k lepšímu.

    Kristen Stewart
    Autor: profimedia.cz

  • Demi Lovato (26)

    Demi Lovato si prošla depresemi, úzkostmi i poruchou příjmu potravy. Podle ní to, co uškodí člověku ještě více, je nedostatek komunikace s lidmi s podobnými potížemi. Právě sdílení je to, co člověka nakopne. Demi navíc pomohly meditace, psaní a malování.

    Demi Lovato
    Autor: profimedia.cz

  • Miley Cyrus (26)

    Miley vypadá jako energická, bezstarostná a nic neřešící mladá žena. Bylo pro ni velmi těžké přiznat, že měla záchvaty úzkosti. Projevovaly se strachem, že do ní uhodí blesk, že náhle ztratí vědomí nebo že bude zvracet na veřejnosti. Zdá se ale, že s úzkostmi statečně bojuje.

    Miley Cyrus
    Autor: profimedia.cz

  • Mariah Carey (49)

    Ještě donedávna žila v neustálém strachu a izolaci. Sama pak nemohla uvěřit, že jí byla diagnostikována bipolární porucha. Byla na tom dokonce tak špatně, že ji museli na nějakou dobu hospitalizovat. Mariah Carey ale ví, co jí pomohlo. Byli to pozitivní lidé z jejího okolí a čas věnovaný hudbě.

    Mariah Carey
    Autor: profimedia.cz

  • Sophie Turner (23)

    Milovaná postava ze seriálu Hra o trůny trpí depresemi už šest let. A nejen ona, ale i někteří další členové její rodiny. Bojovat s depresí a úzkostí je těžké a jí pomohl její přítel (nyní už manžel) Joe Jonas.

    Sophie Turner
    Autor: profimedia.cz

Autor: Markéta Luštincová
Diskuse ke článku
.