Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Johnny Depp slaví 56 let: Co všechno o hereckém idolu možná ještě nevíte?

  • Výstřední herec s neuvěřitelným talentem dnes slaví 56. narozeniny
    9. června 2019 | 06:00

    Idol mnoha žen a spousty teenagerů z 80. let, kdy se objevil v populárním seriálu 21 Jump Street, nepatří mezi slušné hochy. Ostatně už jako dítě byl problémový kluk, několikrát se dostal do konfliktu se zákonem a jeho poslední nepovedené manželství se stále ještě řeší kvůli obvinění z domácího násilí. Co o této herecké hvězdě mnoha tváří ale není příliš známé?

  • Pirát z Baham

    Autor: Profimedia

    Patří mezi hollywoodské megastar a není divu, že honoráře za filmy mu vydělaly neskutečné jmění. Snadno si tak mohl koupit ostrov na Bahamách, za který zaplatil asi 4 miliony dolarů. Ostrov má 6 pláží a Johnny je pojmenoval po svých dětech, své bývalé partnerce Vanesse Paradis a taky po svém možná nejslavnějším filmovém hrdinovi – Jackovi z Pirátů z Karibiku. Filmová série v tržbách vydělala přes 4,5 miliardy dolarů! Mimochodem – původně se pro roli Jacka zvažovala i jména jako Hugh Jackman, Jim Carrey či Christopher Walken.

  • Vše pro děti

     

    Autor: Profimedia

    Johnnyho dcera Lily-Rose Depp byla v roce 2007 hospitalizována kvůli nebezpečné infekci, kvůli níž jí dočasně selhaly plíce. Od té doby chodí Johnny pravidelně do nemocnic za dětmi v různých převlecích, například za Jacka Sparrowa. Když se ho ptali, proč to dělá, řekl: "Pro mě jsou děti darem. Ony mi dávají dárek, ne já jim." Dvakrát byl také zvolen nejkrásnějším mužem planety, v roce 2003 a 2009. V roce 2011 byl nejlépe placeným hercem s částkou 75 milionů dolarů, díky čemuž se dostal do Guinnessovy knihy rekordů.

  • Duchovno není nic pro něj

    Autor: Profimedia

    Nevěří v Boha a neuctívá žádné náboženství. Jednou ale řekl: "Věřím ve své děti. A mám víru v to, že když půjdeš pořád dopředu, je to tak správně. Víra v Boha nebo nějaké náboženství? Ne, to není moje specialita." Ostatně dvě děti, které má s bývalou manželkou Vanessou Paradis, byly také to, co ho během rozvodu po čtrnácti letech manželství zajímalo nejvíc. „Záleží mi na Vanesse, je matkou mých dětí. Vždycky tu pro ni budu. Před rozchodem jsem si hlavně chtěl být jistý, že budou v pohodě děti. Oba jsme k nim hlavně chtěli být upřímní,“ řekl po rozchodu v roce 2013.

  • Hudebník, který netančí

    Autor: M. Hykl, D. Kundrát, P. Machan, M. Pátek

    Jako malý kluk toužil po rockové kariéře. Asi i proto dostal v pubertě od své matky elektrickou kytaru a začal na ni hrát. V šestnácti kvůli svému snu opustil školu a založil s kamarády kapelu. Úspěch ale nepřicházel, tak se vrhl na herectví. Dnes ovšem příležitostně s kytarou pořád vystupuje. A dokonce nahrával s britskou skupinou Oasis. Přestože je hudebně nadaný, nesnáší tanec. Pokud musí tančit, pak jedině ve filmu, v rámci role.

  • Nesnese čokoládu ani klauny

    Autor: Profimedia

    Zahrál si v romantickém filmu s prostým názvem Čokoláda, a ve filmu Karlík a továrna na čokoládu ztvárnil dokonce čokoládového magnáta Williho Wonku. Je to tak trochu paradox, protože jako kluk trpěl silnou alergií na čokoládu. Vedle alergie má Johnny také clownofobii, což je panický strach z klaunů.

  • Vášeň pro pokrývky hlavy

    Autor: Profimedia

    Stejně jako jeho zřejmě nejpopulárnější role – kapitán Jack Sparrow – i Johnny Depp sám miluje své klobouky. V roce 2011 ho proto americké sdružení Headwear Association zaměřené na módu pokrývek hlavy zvolilo Kloboukářem roku. Depp tehdy sesadil z trůnu kolegu Brada Pitta. Klobouků má prý stovky a zabírají mu celé dva pokoje. Není divu, že role Kloboukáře ve filmu Alenka v říši divů připadla právě jemu.

  • Nepovedené vztahy

    Autor: Reuters

    S ženami to Johnnymu příliš nevychází. Ve filmu Střihoruký Edward si zahrál s herečkou Winonou Ryder. Zamilovali se do sebe, a byli dokonce zasnoubení, ale drogy, divoké večírky a pozlátko Hollywoodu si vybraly svou daň. Po ní randil s topmodelkou Kate Moss, ale ani toto nedopadlo dobře. V roce 1998 se seznámil s Vanessou Paradis, se kterou má dvě děti. Manželství vydrželo 14 let, ale nakonec skončilo rozvodem. Jeho poslední nepovedené manželství s o 23 let mladší herečkou Amber Heard je zatím opředeno mnoha nejasnostmi. Johnny byl obviněn z domácího násilí, to ihned po obvinění v roce 2016 popřel. V následujícím roce se pár rozvedl a letos v březnu herec vznesl obvinění, že obětí domácího násilí byl v tomto manželství on. Kde je pravda, na to si asi budeme muset ještě chvíli počkat.

Autor: aši
Diskuse ke článku
.