Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Daniel Craig slaví: První blonďatý Bond, který nesnáší zbraně

  • 2. března 2019 | 06:00

    Moc malý, nemá smysl pro humor, nekouří, je blonďatý a není moc atraktivní. Tohle se o něm říkalo v roce 2006, když se poprvé objevil v roli fiktivního agenta 007. Pochybovači však přišli zkrátka, Daniel Craig (51) byl jako James Bond přesvědčivý a prostě úžasný. A fanoušci o něm dokonce říkali, že je nejlepším Bondem po Seanovi Connerym (88).

    Daniel Craig byl vždycky ambiciózní a už od malička věděl, co chce dělat. I proto se nerozpakoval a v šestnácti odešel z domova, aby si splnil svůj herecký sen.  Co všechno o něm možná ještě nevíte? Čtěte dál!

  • Oblíbený u dívek i kritiky

    Autor: Profimedia

    Daniel se narodil 2. března v roce 1968 ve Velké Británii. Už v šestnácti začal hrát v londýnském National Youth Theatre a v roce 1991 absolvoval prestižní hereckou školu Guildhall School of Music and Drama. Už tam byl oblíbený u dívek díky svým ostrým rysům, blonďatým vlasům a modrým očím. Zahrál si v mnoha nezávislých filmech. Za roli ve filmu Hlasy v hlavě získal záhy cenu British Independent Film Award za nejlepší mužský herecký výkon. V roce 2001 si ho pak všimli v Hollywoodu a objevil se ve filmu Lara Croft: Tomb Rider. Jako záporák se osvědčil a evidentně to byla dobrá vizitka pro získání role Jamese Bonda o čtyři roky později.

  • První agent, který nekouří, nesměje se a je malý

    Autor: Profimedia

    Když dostal roli v dalším pokračování Jamese Bonda Casino Royal, mnozí si klepali na čelo s výhradami, že "tenhle prťous s modrýma očima" nemůže nikdy nahradit předchozí charizmatické brunety, jakými byli Sean Connery nebo Pierce Brosnan. No ano, Daniel Craig je opravdu malý, měří „jen“ 178 centimetrů. To Pierce Brosnan má skoro 190! Jenže jak se ukázalo, nevadilo to nikomu a fanynky byly nadšené. Přitom když dostal tuhle nabídku, nejdřív ji odmítl. „Díky, musíte si najít někoho jiného.“ Ve snímku se navíc ukázal trochu jinak – nekouří a nemá smysl pro humor. Prostě úplně jiný Bond. A odmítl si nabarvit vlasy načerno!

  • Sportovec s citlivou duší a odporem k násilí

    Autor: Profimedia

    Jeho tělo je skutečně vysportované a plné svalů. Není divu, už od mládí hrál rugby, což je velmi tvrdý sport. Ale taky férový a čestný. Takový je i Daniel Craig. Vedle rugby fandí také anglickému fotbalovému klubu Liverpool. Přátelé i kolegové o něm říkají, že přestože vypadá jako velký drsňák, ve skutečnosti je velmi citlivý. Nesnáší prý násilí, krev a bojí se zbraní. Jako James Bond ve své roli držel revolver zřejmě poprvé v životě. Má rád život, a jak mnohokrát prohlásil: musíte jej prožít naplno.

  • Rodina na prvním místě

    Autor: Profimedia

    Danielova první manželka byla herečka Fiona Loudon, s ní má dceru Ellu. Po dvou letech se ale rozvedli. V roce 2010 začal randit s herečkou Rachel Weisz a jejich vztah se jim dařilo dlouho tajit. Když se o rok později vzali, byl to šok. V roce 2018 se jim narodila dcera. Jí už bylo osmačtyřicet, Craig oslavil v témže roce padesátku. Rachel již měla z předchozího vztahu syna Henryho. Craig se s Rachel poznal na univerzitě, ale zajiskřilo to mezi nimi až při natáčení filmu Dům snů v roce 2010. Jak oba herci říkají, Hollywood je jen iluze a rodina je na prvním místě. Pevné zázemí jim pomáhá, aby stáli pevně nohama na zemi.

    Kdo koho miloval? Proč někomu nevyšla kariéra? Další příběhy herců a hereček nejen z doby první republiky najdete na webu Blesk pro ženy ZDE

Autor: aši
Diskuse ke článku
.