Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Bruce Willis: Nesmrtelný akční hrdina v dětství koktal, zplodil 5 dcer a pořád je sexy!

  • Role detektiva v seriálu Měsíční svit ho proslavila.
    19. března 2019 | 06:00

    Oholená hlava, sympatický úsměv, vypracované svaly a bouchačka v ruce. Tak si zřejmě každý Bruce Willise vybaví. Dnes slaví čtyřiašedesáté narozeniny a nutno podotknout, že s věkem ani trochu neztratil na své přitažlivosti. Možná mu to sluší ještě víc.

    A navíc umí zahrát nejen neurvalé, problematické a na alkoholu závislé policajty. Skvěle zvládne i psychologické role. Ovšem co naplat – jako polda, který bojuje za dobro celého světa, je k sežrání.

     

  • V dětství si přivydělával a koktal

    Jako kluk koktal a do třiceti si musel počkat na pořádnou roli.
    Autor: Profimedia

    Bruce se narodil v roce 1955 na americké základně v tehdejším západním Německu. Otec byl americký voják. Seznámil se tam s Němkou Marlen. Vedle Bruce se manželům narodil ještě syn Robert, ten bohužel před několika lety zemřel na rakovinu. Po dvou letech se přestěhovali do USA, ale rodiče se rozvedli a Bruce si musel začít přivydělávat. Ještě před maturitou hrával po barech na harmoniku nebo pracoval u benzinky. Jako kluk silně koktal, ovšem když začal na střední škole hrát divadlo a vstoupil na pódium, koktání zčistajasna zmizelo. Byl to prý zázrak, a možná i proto se rozhodl, že bude hercem. V „cizí kůži" se cítil jistější.

  • Od reklam až po Smrtonosnou past

    Seriál Moonlighting vystřelil Bruce do hvězdných výšek. Stal se miláčkem Ameriky.
    Autor: Profimedia

    Bruce se nejdřív objevoval v nejrůznějších reklamách a podřadnějších filmech. Ten úplně první natočil v pětadvaceti v Německu. Zdálo se, že cesta k vysněné profesi nebude snadná. A pak přišla nabídka na seriál Moonlighting (Měsíční svit), kde si zahrál detektiva Davida Addisona. Přes noc se stal miláčkem Ameriky!

    Od té doby hrál převážně drsné a problémové policajty, kteří svou vizáží vzbuzují pochybnosti, ale taky sympatie. Když pak dostal roli detektiva ve filmu Smrtonosná past, nesmrtelný akční hrdina byl na světě. Tahle role ho ovšem taky připravila o dvě třetiny sluchu v levém uchu, když při natáčení v jeho těsné blízkosti vystřelila zbraň. Objevil se v kultovním snímku Pulp Fiction, ve filmu Dvanáct opic, komedii Smrt jí sluší či sci-fi Pátý element.

  • Bouřlivák, který si užíval života

    Se svou první manželkou Demi Moore. Mají spolu tři dcery.
    Autor: Profimedia

    Sláva stoupla Bruceovi tak trochu do hlavy a rád si užíval života. Měl spousty milenek a téměř všechny o něm prohlašovaly, že je v posteli prostě úžasný. Jednu z nich si nakonec po tříměsíční známosti vzal, byla to herečka Demi Moore, s ní měl tři dcery. Manželství vydrželo překvapivě třináct let a k rozvodu došlo v roce 2000. Poté vystřídal spoustu žen, z nichž některé byly pornoherečky. Všechny do jedné ale oceňovaly jeho galantnost.

    Svou druhou ženu Emmu poznal v roce 2008 a nakonec si tuhle o třiadvacet let mladší britskou modelku vzal. Jako by z oka vypadla Demi, ale asi je to náhoda. Spolu mají dvě dcery a zatím jim to klape. Přestože Bruce ve filmech střílí, v soukromí je nejraději s rodinou a dcerami. On sám tvrdí, že je pro něj důležitější to, jaký je táta, než to, jak ho přijímají diváci.

  • S věkem se polepšil a zraje jako víno

    Akčním hrdinou už zůstane zřejmě navždy.
    Autor: Profimedia

    Po šedesátce se už asi hůře dovádí, ale čas od času si zajde do baru a opije se. Vedle herectví pořád hraje na harmoniku a vystupuje se svou kapelou. O tom, že zvládne i něco jiného než držet zbraň v ruce a střílet po nepříteli, svědčí i vážnější role ve filmech Šestý smysl, Vyvolený či Hartova válka. Objevil se i v seriálech Přátelé či Ally McBeal, ale co si budeme povídat...

    Podobně jako jeho kolega Stallone s Rambem, tak i on bude pro všechny zřejmě navždy Johnem McClanem ze Smrtonosné pasti. Svou práci bere jako práci a říká, že se hlavně snaží lidi bavit, rozesmát či rozplakat. A nutno říct, že se mu to pořád daří. Je držitel ceny Emmy (za roli v Měsíčním svitu a za roli v Přátelích) a Zlatého glóbu (taktéž za Měsíční svit).

    Kdo koho miloval? Proč někomu nevyšla kariéra? Další příběhy herců a hereček nejen z doby první republiky najdete na webu Blesk pro ženy ZDE

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.