Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Anna Kadeřávková z Ulice trpí nevyléčitelnou nemocí

18. dubna 2018 | 06:00

Mladá herečka Anna Kadeřávková (20), kterou většina z nás zná díky seriálu Ulice, kde si zahrála Rozinu Maléřovou, která odjela do Ameriky – ale možná se s ní ještě v budoucnu potkáme. Na svůj profil na Instagramu herečka dala o víkendu zprávu o tom, že trpí lymskou boreliózou.

„Jsem nemocná. Boreliózu mi diagnostikovali v sedmi letech po kousnutí klíštětem. Přeléčili jsme to antibiotiky a nechali být. V patnácti jsem cítila únavu, bolesti hlavy, stavy malátnosti. Mamku napadlo, že by to mohlo souviset. Byla jsem na všech vyšetřeních, i na lumbální punkci, která má potvrdit, nebo vyloučit borélie v těle. Mně to vyloučili, ale problémy setrvávaly, ale pak pomalu vymizely,“ popisovala své problémy Anna Kadeřávková.

Herečka ovšem dle svých slov minulý rok prodělávala velké výkyvy v psychice a nevěděla, co ji trápí. Rozhodla se před problémy utíkat a začala cestovat. „Asi jsem vypadala jako holka s úsměvem od ucha k uchu, co si brázdí svět a nic jí nechybí, ale realita byla jiná.“

„Zlom přišel na konci téhle zimy, kdy mě začaly strašně bolet kyčle, rameno a začala jsem být unavená. A nemocná. Pořád. V noci jsem se budila bolestmi v kloubech a ráno nemohla pořádně chodit. Opět mě mamka poslala na krevní testy, ať máme jistotu.“ Borelióza se potvrdila.

„Z informací od českých doktorů vím, že se říká, že je nevyléčitelná. Proboha, takhle napsané to zní ještě hůř, než když to člověk jenom slyší nebo říká,“ skončila svůj příspěvek na Instagramu herečka, která se snaží od ostatních lidí postižených stejnou nemocí zjistit, co s tím!