Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kate, William a Harry ve videu lákají na londýnský maraton. Podívejte se, jak jim to sluší!

10. dubna 2017 | 14:46

Až se poběží londýnský maraton, bedlivě se dívejte a hledejte Kate, Williama a Harryho. Poznávací znamení: na hlavě budou mít modré čelenky. Těmi chtějí upozornit na psychické nemoci, o kterých mluvit je ještě stále tabu. 

Jestli ale čekáte, že Kate, Williama a Harryho spatříte na startu závodu londýnského maratonu, pak vás zklameme. Z bezpečnostních důvodů se přímého závodu nezúčastní, ale po celou dobu se budou pohybovat kolem.

Jsou totiž součástí týmu Heads Together. Touto kampaní, kterou zastřešuje královská rodina, chtějí zpřístupnit dialog o psychických nemocech, o kterých se tolik nehovoří.

Je důležité mluvit o duševním zdraví, proto princ Harry vyzývá všechny, ať se do kampaně zapojí, nasadí si modrou čelenku, která je symbolem této kampaně, a zúčastní se nejen maratonu, ale hlavně i osvěty, která má zlepšit povědomí o psychickém zdraví. „Máme fyzické zdraví, máme i to psychické. A o něj bychom měli pečovat ve stejné míře,“ apeluje princ Harry ve videu.

No, nás by tedy tento sympatický zrzek okamžitě přemluvil, abychom běžely, i když nejsme ani z poloviny tak trénované! Jenže do Londýna na maraton je to trochu daleko, a tak se alespoň zaměříme na to psychické zdraví.

Video se připravuje ...
Princ Harry v klipu nabádá ostatní, aby také běželi za dobrou věc. • VIDEO: Facebook/The Royal Family